Anasayfa Haber Apple, Tesla’nın Otopilot Yazılım Direktörünü İşe Aldı

Apple, Tesla’nın Otopilot Yazılım Direktörünü İşe Aldı

CJ Moore, Tesla’da geçirdiği süre boyunca CEO Elon Musk’ın otonom sürüş iddiaları için eleştiriler yapmıştı.

Apple, otonom bir araba geliştirme çabaları konusunda her şeyi inanılmaz derecede gizli tutuyordu. Ancak Bloomberg‘in haberine göre şirket bu alanda önemli bir personeli kadrosuna kattı. Teknoloji devinin 2019’dan beri Tesla‘da Otopilot Yazılım direktörü olarak görev yapan ve 2014’ten beri şirkette olan Christopher “CJ” Moore’u işe aldığı bildiriliyor.

Bloomberg, Moore henüz LinkedIn sayfasını güncellememiş olsa da, Apple’da yazılım üzerinde çalışacağını ve Stuart Bowers’a rapor vereceğini duyurdu. Moore gibi Bowers da 2019’da ayrılana kadar Tesla’nın Otopilot birimi başkanı olarak çalıştı.

Moore, Elon Musk’ın tam otonom sürüş becerisi konusunda şirket çizelgesini abarttığını söyleyen çalışanlardan biriydi. Bir DMV konferans görüşmesinde, Musk’ın Seviye 5 otonom becerilerinin yakında geleceğine ilişkin açıklamalarının “mühendislik gerçeğiyle eşleşmediğini” söyledi. Musk, Tesla’nın teknolojisinin yakında sıfır insan müdahalesi ile çalışabileceğini söylüyor. İlave olarak şu anda araçlar, sürücülerin ellerini direksiyonda tutmasını gerektiren ikinci seviye otonom sürüş yeteneğine sahip.

Apple’a katılan Moore, Florida’da Otopilot kazasında bir kişinin ölümüyle ilgili davaya tanık olarak çağrıldı. Bu davaya ilişkin belgeler ise Ekim ayı başlarında Moore’un Tesla’dan çoktan ayrıldığını ortaya çıkardı.

Moore ve Bowers, Apple’ın otomobil bölümü için işe aldığı eski Tesla çalışanlarından sadece ikisi. Diğer işe alınanlar arasında, eskiden Tesla’nın Mühendislik Başkan Yardımcısı olan Michael Schwekutsch ve aynı zamanda Tesla Mühendislikten Sorumlu Başkan Yardımcısı olan Steve MacManus yer alıyor.