Anasayfa Haber Microsoft, Windows 11 Görev Çubuğu Üzerinde Çalışıyor

Microsoft, Windows 11 Görev Çubuğu Üzerinde Çalışıyor

Windows 11 görev çubuğunda yaşanan çeşitli hatalar giderilecek ve sürükle-bırak işlevinin önümüzdeki yıl geri gelmesi bekleniyor.

Henüz geçtiğimiz ay çıkış yapan Windows 11, yeniden tasarlanmış bir görev çubuğuyla birlikte geliyor. Kimi kullanıcılar bu yenilikten memnunken kimileri ise bazı eski özellikleri desteklemediği için pek memnun değil.

Buna ek olarak, kullanıcılar görev çubuğuyla ilgili çeşitli sorunlar bildirmişti. Örneğin bir hata, sistem yolu araç ipuçlarının gerçek özellik/simgeden uzakta görünmesine neden olabiliyordu. Microsoft sonrasında Build 22494 ile birlikte bu hatayı giderdi.

Bahsedilen bu sorun, Görev Çubuğu köşesindeki ses düzeyi, pil, ağ vb. simgelerin üzerine geldiğinizde fark ediliyor. Microsoft ayrıca görev çubuğu köşesinde belirli simgelerin yinelenmesine neden olan temel bir sorun için bir düzeltme üzerinde çalışıyor. Bu hatada ise belirli simgelerin kopyaları beklenmedik şekilde farklı yerlerde görünebiliyor.

Microsoft, yeni gönderisinde yamayı Insider’lar ile test etmeye devam ettiklerini, düzeltmelerin bu ay veya önümüzdeki ay herkese ulaşacağını söylüyor.

Windows 11 Görev Çubuğu Geliştirmeleri

Geliştiricinin ayrıca Windows 11 için sürükle-bırak işlevi üzerinde çalıştığı söyleniyor, ancak bu geliştirme yakın zamanda hazır olmayacak. Microsoft Noel için bir ara verecek ve bazı şeyler 2022 yılına sarkacak.

Windows 11 ile görev çubuğunda kapsamlı değişiklikler yapıldı ve simgeler artık ortaya hizalanmış şekilde görünüyor. Sürükle-bırak işlevi Takvim açılır penceresi gibi temel özelliklerde sorunlara neden olmuştu.

Windows 11’de bir dosyayı veya klasörü görev çubuğuna sürüklerseniz, kullanıcıların görevi gerçekleştirmesini engelleyen bir uyarı simgesi görünüyor. Microsoft’un bunu düzelteceği söyleniyordu, ancak bu beklendiği gibi bir hata değil ve kısa zaman içinde değişiklik yapılmayacak.

Bunun yanında sürükle-bırak işlevinin kesin olarak geri gelmesi bekleniyor. Önceden kullanıcılar yalnızca takvim açılır penceresindeki bir hata olduğunu varsayıyordu fakat bunun resmi bir tasarım fikri olduğu ortaya çıktı.