Anasayfa Haber Netflix Games, iOS Oyunlarını App Store Üzerinden Sunacak

Netflix Games, iOS Oyunlarını App Store Üzerinden Sunacak

Netflix Games App Store

Netflix Games mobil oyunlarını App Store üzerinden ayrı ayrı sunmak zorunda kalacak.

Netflix Games, Android platformu için mobil oyunlar sunmaya başlamış durumda. Şimdi ise sıra iOS’ta. Öte yandan, Apple’ın politikaları hepsi bir arada oyun hizmetlerini yasakladığından iOS oyuncuları için nasıl bir yol izleneceği merak konusu. Son olarak, Bloomberg’den Mark Gurman, geliştirici Steve Moser’ın yardımıyla Power On haber bülteninde Netflix Games oyunlarının App Store aracılığıyla iOS için “tek tek” yayınlayacağını belirten bir kod gördüğünü iddia etti. Gurman, oyunların uygulama içinde indirilebilir ve oynanabilir olmayacağını da ekledi.

Ana Netflix uygulaması oyun kataloğuna erişim sunmaya devam edecek ancak bir oyuna dokunduğunuzda yalnızca ayrı bir uygulama başlatmış olacaksınız. Netflix, şu anda oyunlar Android ile bu şekilde çalışıyor olsa da, Android uygulamasına dahil etme seçeneğine de sahip. iOS’ta oyunları ayrı olarak sunmaktan başka seçeneği ise yok. Apple, App Store’daki her oyunun, yalnızca bulut üzerinden mevcut olsa bile ayrı bir gösterim almasını şart koşuyor.

Bu hamlenin Apple’ın yaklaşımı ışığında geldiği malum ancak yine de Netflix’in mobil oyunları iOS’a getirecekse bazı tavizler vermesi gerekeceğini ortada. Bu aynı zamanda Gurman’ın açıkladığı gibi Apple ve Netflix arasında büyüyen bir rekabetin de altını çiziyor. İki şirket, oyun oynamaktan video akışı hizmetlerine kadar giderek artan sayıda cephede rekabet ediyor,. Ayrıca, ikisinin de diğerini uzaklaştırma gibi bir lüksü yok.