Anasayfa Haber OneDrive Uygulaması İçin Windows 7, 8 ve 8.1 Desteği Sonlanıyor

OneDrive Uygulaması İçin Windows 7, 8 ve 8.1 Desteği Sonlanıyor

OneDrive Windows

Microsoft, Windows 7, 8 ve 8.1 işletim sistemleri için OneDrive masaüstü uygulaması desteğini yakında bitirecek.

Microsoft, Mac’in eski sürümlerinde OneDrive senkronizasyonu desteğini sona erdirdiğini duyurmuştu. Şimdi benzer bir durum da Windows için planlanıyor. 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren Windows 7, 8 ve 8.1 ile çalışan OneDrive masaüstü uygulamasına hiçbir güncelleme sunulmayacağı açıklandı. Ardından, 1 Mart 2022 itibarıyla kişisel dosyalarınız artık OneDrive hizmetiyle eşitlenmeyecek. Bu bahsi geçen işletim sistemlerinde içeriğinizi web üzerinde OneDrive’dan manuel olarak yüklemeniz ve indirmeniz anlamına geliyor. Ayrıca, bunların eşitlenmiş halde kaldığına güvenmeniz gerekecek.

Microsoft, masaüstünde OneDrive eşitleme uygulamasından yararlanmaya devam etmek isteyen kullanıcıların Windows 10 veya 11’e yükseltme yapmalarını açıkça tavsiye ediyor. Yükseltme yapamayanlar ise OneDrive web arayüzünü kullanmak zorunda kalacak.

Bu duyuru şimdilik tüketicileri etkiliyor çünkü önümüzdeki yıldan itibaren OneDrive’ın masaüstü uygulamasının iş kullanıcıları, kullandıkları Windows sürümünün yaşam döngüsüyle uyumlu destek sürelerine sahip olacak.

Genel olarak bu hareket şaşırtıcı değil. Öte yandan, Windows 8 desteğinin 2016’da bitmesine rağmen, Windows 7 ve Windows 8.1’in 10 Ocak 2023’e kadar uzatılmış destekte olduğunu belirtmek gerek. Bu da ilişkili işletim sistemi bir şekilde hala yayındayken Microsoft’un esasen yazılımı için desteği sona erdirdiği anlamına geliyor.