Anasayfa Haber Instagram, İçerik Üreticilerini Desteklemek İçin Abonelik Özelliği Sunacak

Instagram, İçerik Üreticilerini Desteklemek İçin Abonelik Özelliği Sunacak

Instagram abonelik

Instagram, içerik üreticilerin para kazanmasını sağlamak üzere bir abonelik sistemi hazırlığında.

Patreon ve OnlyFans gibi platformların başarısının ardından bazı sosyal ağlar, kullanıcıların takip ettikleri kişileri para ile desteklemesine izin vermenin yollarını uygulamaya başladı. Instagram da bunlardan birisi olacak gibi gözüküyor. Meta çatısı altındaki Instagram da yakında içerik üreticileri desteklemek üzere yeni bir abonelik sistemi sunmaya başlayacak.

TechCrunch‘ın haberine göre Sensor Tower ve Apptopia, iOS için Instagram uygulamasının Instagram Abonelikleri adı altında uygulama içi satın alma ile güncellendiğini keşfetmiş durumda. Ücretler ise 0.99 dolar ile 4.99 dolar arasında değişiyor.

Instagram, bu uygulama içi satın alımların gerçek amacının ne olduğunu söylemiyor ancak bunlar büyük ihtimalle şirketin platformdan daha fazla para kazanma stratejisinin bir parçası ve aynı zamanda kullanıcılara takip ettikleri ve sevdikleri içerik oluşturuculara para vermeleri için bir yol sunacak. Bu uygulama içi satın alımların App Store’da görünmesiyle yeni özelliğin yakın gelecekte resmi olarak duyurulması bekleniyor. Bu arada Instagram bu yılın başlarında yalnızca içerik üreticileri için ödeme yapanların yararlanabileceği “Özel Hikayeler” üzerinde çalıştığını da doğrulamıştı.

Twitter bu yıl içerik oluşturucuların abonelere özel içerik sunmasını sağlayan Süper Takip adlı benzer bir özelliği de duyurmuştu. TikTok, Snapchat, Pinterest ve YouTube gibi diğer platformlar da benzer abonelikler üzerinde çalışıyor.