Anasayfa Haber Samsung Galaxy Tab S8, Geekbench 5 Listesinde Görüldü

Samsung Galaxy Tab S8, Geekbench 5 Listesinde Görüldü

Geekbench 5 listesi, Galaxy Tab S8 modelinde Snapdragon 898 bulunacağını belirtiyor.

Mevcut tablet pazarına büyük ölçüde Apple’ın hakim olduğunu söylemek mümkün. Ancak Samsung, aradaki farkı kapatmak için hamle yapmaya devam ediyor. Şirket, önümüzdeki yıl Galaxy Tab S8 serisini tanıtmaya hazırlanıyor. Ortaya çıkan yeni bilgiler ise cihazın model numarasını ve cihazda bulunacak işlemci modelini ortaya koydu.

SM-X808U model numarasına sahip yeni bir Samsung cihazı Geekbench veritabanını ziyaret etmiş. Liste bize cihazın işlemci ve bellek ayrıntılarından bahsediyor. Geekbench’de listelenen bu cihaz, Galaxy Tab S8+ olabilir. Tablette kullanıldığı düşünülen Snapdragon 898’in tek çekirdek puanı 1.211, çoklu çekirdek puanı ise 3.193 olarak listelenmiş. Böylelikle, hem tablette kullanılacak işlemcinin ne olduğunu hem de bu işlemciyle beraber tabletin benchmark puanlamasını görebiliyoruz. Mevcut puanların, geçtiğimiz günlerde Ice Universe tarafından bildirilen puanlara da oldukça yakın olduğunu belirtmekte fayda var.

GalaxyTabS8

Diğer özelliklere göz atacak olursak, 3 GHz saat hızına sahip bir çekirdek, 2.5GHz saat hızına sahip üç çekirdek ve 1.9GHz saat hızına sahip dört çekirdek göze çarpıyor. Galaxy Tab S8+ ayrıca 8GB RAM ile geliyor ve kutudan Android 12 ile çıkacak. Bunun yanı sıra, Samsung’un yaklaşmakta olan tabletleri için Android 12L kullanmayı planlayıp planlamadığından henüz emin değiliz ancak bunu da görmemize az kaldı.

Önümüzdeki yıl için Samsung’un üç Galaxy Tab S8 modelinin piyasaya sürülmesi bekleniyor. Bu üç varyant standart model, Plus ve Ultra olarak sıralanabilir. Son olarak, Ultra varyantının 14.6 inçlik dev bir OLED ekranla gelmesini beklediğimizi belirtelim.