Anasayfa Haber Windows 11 Android APK Yükleme Rehberi

Windows 11 Android APK Yükleme Rehberi

Windows 11 üzerinde Android uygulama desteği için testler sürüyor, ayrıca APK dosyalarını işletim sistemine kolaylıkla yüklememizi sağlayan yeni bir uygulama geliştirildi.

Windows 11 işletim sistemine artık Play Store’un içinde ve dışında bulunan herhangi bir Android uygulamasını yüklemek mümkün. Ancak Windows halen varsayılan olarak bu APK’ları desteklemiyor ve bunun için üçüncü taraf bir uygulama hazırlandı.

Bildiğiniz gibi Microsoft şu anda Dev ve Beta kanalında Android için Windows Alt Sistemini test ediyor. Microsoft, masaüstündeki Android uygulamalarını olabildiğince yerel hissettirmek için kendi sanal makine kapsayıcısını oluşturdu ve Amazon AppStore’a erişiminiz varsa yükleme işlemi son derece basit.

Daha önce ‘adb’ komutunu kullanarak APK dosyalarını Windows 11’e yandan yükleme yöntemini anlatmıştık. Neyse ki “WSAInstall” adlı yeni bir üçüncü taraf uygulamanın piyasaya sürülmesiyle Android APK’larını Windows 11’e yüklemek çok daha kolay hale geldi.

Bu yeni yazılım, Android uygulamalarını her seferinde manuel olarak yüklemek için kullanılan Komut İstemi/PowerShell ihtiyacını ortadan kaldırıyor. Bunun yerine artık arayüz içindeki “Yükle” düğmesine tıklamak yeterli.

Windows 11’de Android APK’lar Nasıl Kurulur?

Başlangıç olarak önce Microsoft Store üzerinden “Android için Windows Alt Sistemini (Windows Subsystem for Android)” indirdiğinizden emin olun. Bunun için Mağaza’da ““Windows Subsystem for Android” şeklinde arama yapabilir veya mağaza web sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Android için Windows Alt Sistemini yükledikten sonra, tüm süreci çok daha kolay hale getiren WSATools’u Microsoft Store’dan indirip çalıştırın.

Windows 11 Telegram Android APK

Bu uygulama, Android alt sistemi için bir APK yükleyici görevi görüyor. Kullanıcılar ise APK’yı manuel olarak seçmek ve yükle düğmesine tıklayarak basit bir şekilde yükleme yapabilir. Ek olarak, Google’ın web sitesinden ADB’yi (Android Debug Bridge) indirmeniz gerektiğini belirtelim.

Telegram Android Uygulaması