Anasayfa Haber NVIDIA, Jetson AGX Orin Yapay Zeka Hızlandırıcısını Tanıttı

NVIDIA, Jetson AGX Orin Yapay Zeka Hızlandırıcısını Tanıttı

CUDA ve Tensor çekirdekleriyle desteklenen Ampere, yapay zeka ile buluşuyor.

NVIDIA, robotik projelere, otonom makinelere, tıbbi cihazlara ve yapay zeka uç bilişimine yönelik bir hızlandırıcı olan Jetson AGX Orin‘i duyurdu. Bu AI hızlandırıcı, Ampere mimarisini temel alan ve ek Arm Cortex A78AE CPU’ları ile selefi Jetson AGX Xavier’in altı katı daha fazla bilgi işlem gücü sunabiliyor.

12 çekirdekli Arm A78AE ve 32 GB LPDDR5 bellek ile güçlendirilen Jetson AGX Orin, doğal dil işleme, 3D algılama ve birden fazla sensörden gelen girdileri birleştirme gibi büyük ve karmaşık projeleri hedefliyor. Sunucu düzeyinden ziyade uçta kullanılmak üzere tasarlanan Orin, saniyede iki trilyon işlem gerçekleştirebilirken tam yükte yalnızca 50W güç tüketecek.

Şirket ayrıca eğitim için kullanılan Omniverse Replicator platformunun sentetik veri üretimi yoluyla piyasaya sürüldüğünü duyurdu ve bu platformla birlikte yapay zeka eğitimi mümkün.

Sadece 100 x 87 mm boyutlarındaki Jetson Orin, serinin bilinen küçük form faktörünü koruyor. Son olarak, hem modül hem de geliştirici kiti 2022 yılının ilk çeyreğinde piyasaya sunulacak.