Anasayfa Haber Spotify, Findaway’i Satın Aldı

Spotify, Findaway’i Satın Aldı

Spotify Findaway

Spotify, Findaway adlı sesli kitap şirketini bünyesine kattığını duyurdu.

Spotify, Findaway adlı popüler sesli kitap şirketini satın alma planlarını duyurdu. Duyurunun bu yılın başlarında müzik servisi kullanıcılarının Storytel Group ile bir ortaklık yoluyla 500.000’den fazla sesli kitaba erişim elde edeceği duyurusunun ardından geldiğini de ayrıca belirtelim.

Spotify resmi blogunda, “dijital sesli kitap dağıtımında dünya lideri” olarak tanımlanan Findaway’i satın almak için bir anlaşmaya vardığını doğruladı. Findaway yazarlar, yayıncılar ve tüketiciler için araçlar sunuyor ve bağımsız yazarların hikayelerini paylaşmalarına yardımcı olmada önemli bir rol oynamış durumda.

Şirketin belirttiği gibi, sesli kitap endüstrisinin 2027 yılına kadar 3,3 milyar dolardan 15 milyar dolara çıkması bekleniyor,. Bu nedenle Spotify’ın bu segmentle bu kadar ilgilenmesi şaşırtıcı değil. Bu satın alma için Spotify tarafından ne kadar ödendiği ise açıklanmadı.

Spotify ve Findaway’in birlikte Spotify’ın sesli kitap alanına girişini hızlandıracağı ve mevcut sınırlamaları kaldırmak ve içerik oluşturucular için daha iyi ekonomik araçların kilidini açmak için çalışıldığı ifade edilmiş. Dahası, Findaway’in teknolojik altyapısının Spotify’ın sesli kitap kataloğunu hızlı bir şekilde ölçeklendirmesini ve tüketiciler için deneyimde yenilik yapmasını sağladığı belirtiliyor. Aynı anda yayıncılara ve yazarlara dünya çapındaki kitlelere ulaşmaları için de yeni yollar sunulacağı da açıklamalar arasında.

Spotify’ın beklenen kullanıcı engelleme özelliğini sunduğunu da not olarak düşelim.