Anasayfa Haber AMD, Radeon ve EPYC Sürücülerini Etkileyen Güvenlik Açıkları Keşfetti

AMD, Radeon ve EPYC Sürücülerini Etkileyen Güvenlik Açıkları Keşfetti

Gün yüzüne çıkan 50 kadar güvenlik açığından minimum seviyede etkilenmek için güncel sürücü kullanmak önemli.

AMD, EPYC işlemcilerini ve Windows 10 için Radeon grafik sürücüsünü etkileyen güvenlik açıklarını ele alan üç güvenlik bülteni yayınladı. Açıkların birçoğu ‘yüksek’ önem dereceli olarak işaretlenmiş olsa da bunlar bir sürücü ve AGESA güncellemeleriyle yamalanabiliyor.

Yonga üreticisi, üç seri EPYC işlemciyi etkileyen 22 olası güvenlik açığını ortaya çıkardı: EPYC 7001 (Napoli), EPYC 7002 (Roma) ve EPYC 7003 (Milan). Açıklar özellikle AMD Platform Güvenlik İşlemcisi (PSP), AMD Sistem Yönetim Birimi (SMU), AMD Güvenli Şifreli Sanallaştırma (SEV) ve diğer platform bileşenlerini hedefliyor.

Kırmızı ekip NaplesPI-SP3_1.0.0.G, RomePI-SP3_1.0.0.C ve MilanPI-SP3_1.0.0.4 AGESA güncellemelerini OEM ortaklarına dağıttı. AMD’nin EPYC yongalarından birini kullananlar, bu güncellemeler için OEM’lerle iletişime geçebilir.

Öte taraftan Windows 10 için Radeon grafik sürücüsü de bir dizi güvenlik açığı ortaya çıktı. AMD, hem ana akım tüketicileri hem de kurumsal tüketicileri etkileyen, farklı önem derecelerine sahip 27’ye kadar farklı güvenlik açığı tespit etti. Bu noktada kullanıcıların güvenlik açıklarını düzeltmek için Radeon sürücülerini en son sürüme güncellemeleri yeterli.

Standart kullanıcıların en azından Radeon Adrenalin 21.4.1 sürümünde olması gerekiyor. Bununla birlikte kurumsal kullanıcıların en az Radeon Pro Enterprise 21.Q2 sürücüsünü çalıştırdıklarından emin olmaları gerekli.