Anasayfa Haber Epic Games CEO’su, Evrensel Uygulama Mağazası Çağrısı Yaptı

Epic Games CEO’su, Evrensel Uygulama Mağazası Çağrısı Yaptı

Apple, Epic Games'in App Store Hesabını Kapattı

Epic Games CEO’su Tim Sweeney, tek bir evrensel uygulama mağazası çağrısında bulundu.

Epic Games, popüler oyunu Fortnite için uygulama içi satın alma komisyon oranı konusunda Apple ve Google ile hararetli bir dava sürecine girmişti. Epic’in doğrudan ödeme seçeneği uygulayarak App Store kurallarını çiğnemesinin ardından oyun App Store’dan kaldırılmış ve Epic’in geliştirici hesabı kapatılmıştı.

Uzun bir hukuk mücadelesi başladı ve Apple’ın rekabete aykırı davrandığını ancak birçok noktada da haklı olduğu kanısına varılmıştı. ‌Epic Games‌, dava sonrası Apple’a kayıp telif ücreti olarak 6.000.000 dolar ödemişti ancak kararı itiraz etmekten de geri kalmadı.

Sweeney, Güney Kore’nin Seul kentinde düzenlenen hukuk konferansında verdiği röportajda, “Dünyanın şu anda gerçekten ihtiyacı olan şey, tüm platformlarla çalışan tek bir mağaza.” açıklamasında bulundu.

epic games ve apple davası

Sweeney, Epic Games’in, kullanıcıların “tüm cihazlarda ve tüm platformlarda bulunacağını bilerek tek bir yerden yazılım satın almalarını” sağlayacak bir sistem oluşturmak için geliştiriciler ve hizmet sağlayıcılarla birlikte çalıştığını da sözlerine ekledi. ‌Epic Games‌, PC oyuncularına yönelik ve ayrıca bir komisyon talep eden ‌Epic Games‌ Store’u zaten sunuyor.

Güney Kore, bu yılın başlarında uygulama dağıtım platformlarının geliştiricilerin ödeme yöntemlerini kullanmaya zorlanmasını yasaklayan bir yasa tasarısını onayladı. Apple’ın Güney Kore’de birden fazla uygulama içi ödeme yöntemi sunması gerekecek, ancak şirket bunu kolaylaştırmak için henüz herhangi bir aksiyon almadı.

Söz konusu yasadan oldukça memnun olan Sweeney, Apple’ı “Kore demokrasisi tarafından kabul edilen yasaları görmezden gelmekle” suçladı. “Apple durdurulmalı” diye de ekledi.