Anasayfa Haber NVIDIA DLSS 2.3 Çıktı

NVIDIA DLSS 2.3 Çıktı

DLSS 2.3 sürümüyle geliştirmesiyle birlikte ölçeklendirme teknolojisi daha iyi görüntü kalitesi sunuyor.

Ölçeklendirme teknolojileri artık oyunlarda vazgeçilmez hale geldi ve üç teknoloji devi bu alanda kendi teknolojileriyle kullanıcıların karşısına çıkıyor. NVIDIA Deep Learning Super Sampling (DLSS), AMD FidelityFX Super Resolution ve Intel Xe Super Sampling (XeSS). Bu alanda ilk adımları yeşil takım atmıştı ve çeşitli geliştirmelerle birlikte DLSS 2.3‘ü kullanıma sunuyor.

DLSS, en iyi görüntü kalitesi ve performansı sağlamak için yapay zeka, hareket vektörleri ve mevcuttaki karelerden faydalanıyor. Bu teknolojiyle birlikte doğal çözünürlükte sunulan görüntü kalitesi korunurken kare hızları önemli ölçüde artıyor. Ayrıca DLSS ile oyuncular, yüksek ve stabil kare hızlarını korurken, daha yüksek çözünürlükleri ve ayarları kullanma şansı bulacak.

NVIDIA, yeni sürümle birlikte teknolojisinin 130’dan fazla oyunda kullanıldığını vurguladı. Ayrıca yakın zamanda piyasaya sürülen DLSS 2.3 SDK ile bu oyunların genişleyeceği belirtildi. Ek olarak Cyberpunk 2077 ve Doom Eternal gibi oyunlar, gölgelenmeyi azaltan ve zamansal kararlılığı ve ayrıntıyı iyileştiren en son 2.3 sürümüyle güncellendi.

Geliştirilen DLSS teknolojisi, oyunlarda hareket vektörlerinin daha iyi kullanılmasını sağlarken gölgelenmeyi azaltıyor ve görüntü kalitesini artırıyor. Bu noktada güncellenen Cyberpunk 2077 ve Doom Eternal gibi oyunlardaki farklar da gösterilmiş.

Cyberpunk 2077


Doom Eternal