Anasayfa Haber WhatsApp Windows Uygulaması Baştan Aşağı Yenileniyor

WhatsApp Windows Uygulaması Baştan Aşağı Yenileniyor

Yeni WhatsApp uygulaması hem özellikler hem de görsel yeniliklerle birlikte baştan tasarlanıyor.

WhatsApp, Microsoft’un uygulama mağazasından vazgeçmedi ve Meta, sessiz sedasız Windows 11 ve Windows 10 için yeni bir proje üzerinde çalışıyor. Görünüşe göre şirket, Windows için yeni bir UWP veya modern yerel uygulama üzerinde çalışıyor ve ekran görüntüleri dolaşmaya başladı bile.

Şu anda WhatsApp’ın Microsoft Store’daki masaüstü uygulaması büyük ölçüde WhatsApp Web (web.whatsapp.com) sürümünü temel alıyor. Mevcut uygulama kullanıcıların WhatsApp web arayüzüne erişmesini sağlıyor ve kullanıcıların bir QR kodunu tarayarak bağlantıyı doğrulaması gerekli.

UWP tabanlı WhatsApp, teknik olarak Windows masaüstü kullanıcılarına web sürümüne bağlanmadan WhatsApp sohbetlerine erişim sağlanacağı anlamına gelmekte. Ayrıca bu sıfırdan yazılmış tam teşekküllü bir UWP istemcisi ve web bileşenlerine dayalı değil.

WhatsApp masaüstü uygulaması bildiğiniz gibi Android veya iOS’ta bulunan yerel uygulamadan daha yavaş. Yeni Windows istemsicisi UWP’ye dayanırken Meta (Facebook), görünüşe göre Windows uygulamalarının görünüm ve hissiyatına uyum sağlaması için XAML UI dilini kullanıyor. Ayrıca daha seri çalışacak ve WhatsApp web’e benzer şekilde sohbet listesinde sohbetleri gösterecek.

Şu andaki uygulama bazı sınırlamalarla birlikte metin tabanlı mesajlar ve sesli aramalarla sınırlı. Yeni uygulamanın ise bir mikrofon kullanılarak yapılabilecek hem sesli hem de görüntülü aramalar için daha iyi destek sunması bekleniyor.

Son olarak WhatsApp UWP, yedeklemeyi, yerel bildirimleri, sohbeti özelleştirme seçeneklerini ve daha fazlasını destekleyecek. Ayrıca Windows 10’da da bulunan yeni Microsoft Mağazası aracılığıyla indirmeye sunulacağını ekleyelim.