Anasayfa Haber Windows 11 Yükseltmesini Engelleyen Sürücü Sorunu Doğrulandı

Windows 11 Yükseltmesini Engelleyen Sürücü Sorunu Doğrulandı

Microsoft tarafından onaylanan ve mavi ekran hatalarını tetikleyen sorun, Intel Akıllı Ses Teknolojisi (SST) ses sürücüleri ile Windows 11 21H2 sürümü arasındaki uyumluluk sorunlarından kaynaklanıyor.

Intel Akıllı Ses Teknolojisi (Smart Sound Technology), kullanıcılarının bir sürücü uyumsuzluğu nedeniyle mavi ekran sorunlarıyla karşılaşmasına neden oluyor. Microsoft’un yeni bir makalesine göre Windows 10 çalıştıran ve bu sorundan etkilenen sistemler artık Windows 11’e yükseltemeyecek.

Hatalı sürücünün 10.29.0.5152 veya 10.30.0.5152 sürümlerinden önceki bir dosya sürümüne sahip “IntcAudioBus.sys” olduğu belirtildi. Bu cihaz Aygıt Yöneticisinde “Intel® Smart Sound Technology (Intel® SST) Audio Controller” adıyla görünüyor. Söz konusu aygıt, pili tüketmeden sesli komutları işlemek ve müzik çalmak için Core ve Atom işlemcilerle birlikte çalışan bir dijital sinyal işlemcisi.

Ayrıca diğer Intel SST veya sunucuların saat hızlarını iş yükleriyle eşleştirmesini sağlayan Speed ​​Select Teknolojisi ile farklı olduğunu belirtelim. Bu problemden kurtulmak için sürücüyü daha yeni bir sürüme güncellemek gerekiyor. Ek olarak, bu sorunu düzelten güncellenmiş sürücü bulamayanlar, daha fazla bilgi için cihaz üreticilerine (OEM) başvurabilir.