Anasayfa Haber İlk 4K ve 240 Hz Oyuncu Monitörü TCL Tarafından Üretilebilir

İlk 4K ve 240 Hz Oyuncu Monitörü TCL Tarafından Üretilebilir

TCL, 4K ultra yüksek çözünürlük, 240 Hz yenileme hızı ve 1 ms tepki süresi sunan ilk oyuncu monitörü için hazırlanıyor.

Tanıdık bir isim olan TCL, şu ana kadar hiçbir 4K oyun monitöründe ulaşılamayan 240 Hz yenileme hızına sahip 4K 32 inçlik bir panel geliştiriyor. Bu yeni panelle ilgili ayrıntılar çok kısıtlı ve aslında TCL China’nın resmi blog yazısı bile bu panelden hiç bahsetmiyor.

ITHome’a ​​göre bu panelle desteklenen monitör, 1 ms tepki süresi ve Huaxing’in kendi geliştirdiği görüntü kendi görüntü sıkıştırma algoritmasıyla gelecek. Panelin kaç bit renk gösterdiği belirtilmemiş ve diğer birçok özellik gelecekte ortaya çıkacak.

Öte yandan yeni nesil konsolların piyasaya sürülmesiyle HDMI 2.1 arabirimleriyle donatılmış çok sayıda 4K 144 Hz ekran üretilmeye başladı. Bu monitör de muhtemelen HDMI 2.1 bağlantısı ve DP 2.0 gibi bağlantı seçenekleri sunacak.

Ortaya çıkan reklam, bu paneli 32″ UD 240Hz R800 “Oyun Ekranı” olarak adlandırıyor. Görsele bakılırsa bu oyuncu monitörü kavisli bir yapıya sahip olacak. TCL, oyun monitörleri satan bir isim olsa da genelde yeniden markalama için OEM’lerle çalışıyor. Dolayısıyla TCL markası altında 4K çözünürlüğe sahip 240 Hz ve 1 ms monitörler görmemiz pek olası değil.