Anasayfa Haber Windows PC’ler için ARM Tabanlı MediaTek İşlemciler Geliyor

Windows PC’ler için ARM Tabanlı MediaTek İşlemciler Geliyor

mediatek arm pc işlemci

Yarı iletken üreticisi MediaTek, Windows PC’ler için ARM işlemci geliştirecek.

MediaTek, başlattığı yönetici zirvesi kapsamında bu hafta boyunca birçok duyuruya imza atacak. Şirket, bu duyurulardan ilkini gerçekleştirdi: Windows destekli ARM işlemci.

Kurumsal Satış ve İş Geliştirme Başkan Yardımcısı Eric Fisher, “Apple dünyaya bunun yapılabileceğini gösterdi” dedi. “Uzun süredir devam eden Wintel ortaklığı biraz baskı altında olmalı ve baskı olduğunda bizimki gibi şirketler için fırsatlar doğuyor” diye ekledi.

ARM Çip

MediaTek, PC pazarında x86’dan ARM’ye geçişin kaçınılmaz olduğunu düşünüyor. Basitçe söylemek gerekirse, MediaTek bu fırsatı kaçırmak istemiyor. Tabii ki pazardaki rakiplerin artması da tüketiciler olarak bize olumlu yansıyacağından, bu durumu olumlu bir gelişme olarak görebiliriz.

Hatırlarsanız geçtiğimiz günlerde Qualcomm’un yeniden ARM PC işlemcilerine yöneleceğini görmüştük. Apple da M1 sonrasında M1 Max ve M1 Pro işlemcileriyle zaten kendini kanıtlamış durumda.

MediaTek’in işlemcilerinin piyasaya çıktığında ne seviyede olacağını bilmiyoruz. Ancak şimdilik Apple ile olmasa da Qualcomm ile rekabet içinde olacağı düşünülüyor.