Anasayfa Haber Xiaomi 12 Ultra Akıllı Telefonun Teknik Özellikleri Ortaya Çıktı

Xiaomi 12 Ultra Akıllı Telefonun Teknik Özellikleri Ortaya Çıktı

Xiaomi Mi

Xiaomi 12 Ultra, Snapdragon 8 Gen 1 SoC, 50 Megapiksel kamera özelliklerini barındırıyor.

Xiaomi 12 Ultra, şirketin bir sonraki üst düzey Android akıllı telefonu olacak gibi görünüyor. Akıllı telefonla ilgili ortaya çıkan bilgiler, yaklaşmakta olan telefonun kamera özelliklerini ortaya koyuyor. Mi 11 Ultra’nın halefinin 50 megapiksel birincil sensöre sahip olacağı ve yaklaşan Snapdragon 8 Gen 1 (Snapdragon 898) yonga seti tarafından destekleneceği bildiriliyor. Xiaomi henüz cihazla ilgili herhangi bir ayrıntı açıklamış değil ancak sızan bilgiler, şirketin bir Xiaomi 12 Ultra Enhanced üzerinde de çalışabileceğini belirterek, cihazlar için iki kod adını bizlere sunuyor.

Xiaomi 12’nin detayları ilk olarak Ağustos ayında sızdırılmıştı. Ancak Xiaomiui web sitesi tarafından yayınlanan yeni bir rapor, şirketin sırasıyla Xiaomi 12 Ultra ve Xiaomi 12 Ultra Enhanced akıllı telefonlara karşılık gelen Loki ve Thor kod adlı iki yeni cihaz üzerinde çalışabileceğini gösteriyor. Rapora göre akıllı telefonlar, 2022’de çoğu amiral gemisi akıllı telefona güç vermesi beklenen Snapdragon 8 Gen 1 SoC tarafından desteklenebilir.

XiaomiMi11Ultra
Xiaomi Mi 11 Ultra

Xiaomi 12 Ultra’nın ayrıca, dörtlü kamera kurulumuna sahip olacağı ve bu dörtlü kamera kurulumunun bir parçası olarak 50 megapiksel Samsung GN5 sensörüyle donatıldığı söyleniyor. Sızıntı ayrıca, Xiaomi 12 Ultra’nın 2x zoomlu 48 megapiksel kamera, 5x zoomlu 48 megapiksel kamera ve 10x zoomlu 48 megapiksel kamera içereceğini de belirtmekte.

Son olarak Xiaomi 12 Ultra’nın, 2022’nin ikinci çeyreğinde piyasaya sürülmesinin beklendiğini belirtelim. Ancak Xiaomi’nin şu anda cihazları doğrulamadığını ve özellikleri ile ilgili herhangi bir ayrıntı paylaşmadığını da ekleyelim.