Anasayfa Haber Amiral Gemisi Intel Alchemist Ekran Kartı Teste Girdi

Amiral Gemisi Intel Alchemist Ekran Kartı Teste Girdi

512 Yürütme Birimine sahip üst düzey Arc Alchemist ekran kartı, güçlü AMD ve NVIDIA kartlarla rekabete tutuşacak.

Intel’in Arc Alchemist GPU destekli amiral gemisi ekran kartı, Geekbench veritabanında bir kez daha kendini gösterdi. Yaklaşan çip, daha önce ortaya çıkan başka bir teste göre daha düşük frekans hızlarında çalışıyordu ve böylece bir erken mühendislik örneği olduğunu anlayabiliriz.

Intel Arc Alchemist GPU, zaten beklediğimiz gibi 512 Yürütme Birimine (4096 ALU) sahip. Özel varyantın maksimum 2,1 GHz boost saatine sahip olduğu söyleniyor, ancak listelenen Geekbench testinde 1.33 GHz’de çalıştığını görüyoruz. Yani bu GPU maksimum performans potansiyelinin %63’ünde çalışıyordu ve tam performansı görebilmemiz için biraz daha beklememiz gerekecek.

Özel Alchemist GPU örneği eski bir Core i5-9600K test platformunda test edildi. Performans beklediğimiz gibi düşük ve OpenCL puanı 65000-69000 puan arasında değişiyor. Yani şu an için kabaca GeForce RTX 2060 ile denk seviyede diyebiliriz. Tekrar hatırlatalım, Xe-HPG grafik kartı halen tam olarak hazır değil ve bu rakamlar tam olarak bir şey ifade etmiyor.

Söylentilere göre serinin en güçlü modeli 4096 çekirdek, 256 bit veri yolu arabirimi ve 16 Gbps saate sahip 16 GB’a kadar GDDR6 bellekle birlikte rekabete dahil olacak. Ancak bellek hızının 18 Gbps olma ihtimali de var.

Ayrıca Intel’in başlangıçtaki TDP hedefinin 225-250W olduğu, ancak şimdi 275W’a çıkarıldığı belirtiliyor. AMD ve NVIDIA kartlara rakip olacak Arc Alchemist serisini 2022 yılının ilk çeyreğinde bekliyoruz.