Anasayfa Haber Facebook ve Instagram İçin Uçtan Uca Şifreleme Gecikecek

Facebook ve Instagram İçin Uçtan Uca Şifreleme Gecikecek

Facebook Uçtan Uca Şifreleme

Facebook Messenger ve Instagram platformları için uçtan uca şifreleme özelliğinin 2023’e kalabileceği ifade edildi.

Meta‘nın kullanıcılarına sunmak istediği özel deneyim için çabası, planlandığından daha uzun süreceğe benziyor. The Guardian’a göre güvenlik şefi Antigone Davis, Facebook Messenger ve Instagram için varsayılan uçtan uca şifreleme özellikli mesajlaşmanın kullanıma sunulmasının 2023’e ertelendiği konusunda uyarıda bulundu. Davis, sosyal medya şirketinin başlangıçta hamlenin 2022’ye kadar tamamlanmasını planladığını ancak “bunu doğru yapmak” için fazladan zamana ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

Ekstra gizlilik WhatsApp’ta zaten etkinleştirilmiş durumda. Öte yandan, Facebook Messenger ve Instagram hala şifreli bir sohbet başlatmanızı gerektiriyor. Meta (Facebook)’nın, 2019 yılında şifreleme ve diğer gizlilik özelliklerine yönelik daha geniş bir adım attığını da hatırlatalım.

Bu arada gecikmenin en azından Birleşik Krallık’ta garip bir zamanlamaya denk geleceği söyleniyor. Ülke, 2023’te teknoloji şirketlerinin istismarı önlemesini ve çocukları korumasını gerektirecek bir güvenlik yasası çıkaracak. Arka kapılar için şifreleme gerektirmese de şu anki Birleşik Krallık İçişleri Bakanı Priti Patel varsayılan şifrelemeye karşı çıkmaktan çekinmiyor ve bunun kolluk kuvvetlerinin suçluları takip etme kabiliyetini ciddi şekilde sınırlayacağını iddia ediyor. Yani Meta, yasa yürürlüğe girene kadar planlarını değiştirme baskısı ile karşı karşıya kalabilir.

Davis, Meta’nın hala şifrelenmemiş bilgi ve kullanıcı raporlarının bir kombinasyonu yoluyla kötüye kullanımı tespit etme gücüne sahip olacağını söyledi. Gecikme, hükümetlere güvence vermek ve olası çatışmaları önlemek için zaman da sağlayabilir.