Anasayfa Haber Google Pixel 6a Akıllı Telefonun Tasarımı Ortaya Çıktı

Google Pixel 6a Akıllı Telefonun Tasarımı Ortaya Çıktı

GooglePixel6a

Google Pixel 6a, Pixel 6’ya benzer bir tasarım sergiliyor.

Google, Android OEM’ler arasında en küçük ve en basit akıllı telefon portföylerinden birine sahip. Şirketin Pixel serisi, donanım ve tasarım açısından Google’ın sunduğu “en iyiyi” temsil ediyor. Bunun yanı sıra Google, A serisini de kullanıcılara sunarak, amiral gemisi serisinin bazı temel özelliklerini korurken satın alınabilirlik için çabalıyor. Şirketin yeni Pixel 6 serisini tanıtmasından bu yana yalnızca bir ay geçti ancak bir sonraki uygun fiyatlı cihazından ne bekleyeceğimiz şimdiden ortaya çıkmaya başladı.

Tanınmış bir tipster olan OnLeaks, Pixel 6a’nın yüksek kaliteli görüntülerini kullanıcılar ile paylaştı. Sızdırılan bu görüntüler, bize Pixel 6’nın muhtemelen 2022’nin başlarında çıkacak olan küçük kardeşine ilk bakışı yapma fırsatı veriyor. Sızan görüntüler, Pixel 6 tasarımına oldukça benzeyen bir tasarımı sergiliyor. Akıllı telefonun arka bölümünde, iki kamerayı barındıran siyah bir şerit ve ortasında Google logosu bulunan bir LED flaş modülü bulunuyor. Ön tarafta ise selfie kamerasının bulunduğu 6,2 inçlik bir ekrana yer verilmiş.

Akıllı telefon, arka tarafa monte edilmiş parmak izi tarayıcısını ortadan kaldırıyor ve Pixel 6 serisine benzer bir ekran altı okuyucuyu tercih ediyor. Telefonun alt bölümünde, USB Type-C bağlantı noktası, hoparlör ve mikrofon bulunmakta. SIM kart yuvası sol tarafta bulunurken, güç düğmesi ve ses kontrolleri sağ çerçeve üzerinde yer alıyor. Pixel 6a’nın dahili donanımı hakkında ise henüz pek bir bilgimiz yok. Önceki A serisi telefonlarda gördüğümüz gibi, telefon muhtemelen orta sınıf bir SoC’ye (yongada sistem) ve dolayısıyla daha düşük kaliteli bir donanıma sahip olacak. Bu durum, daha düşük bir fiyat etiketi elde etmek için anlaşılabilir bir durum.

Son olarak Google’ın Pixel 6a’yı ne zaman piyasaya süreceği ile ilgili henüz bir bilginin olmadığını belirtelim.