Anasayfa Haber Microsoft: Windows 11 2022’de Daha Sorunsuz ve Hızlı Olacak

Microsoft: Windows 11 2022’de Daha Sorunsuz ve Hızlı Olacak

Windows 11 Rufus 3.17 güncellemesi
Windows 11 Rufus 3.17 güncellemesi

Microsoft, 2022 yılında yeni işletim sisteminin performansına ve sorunlarına daha fazla odaklanacak.

Windows 11 bildiğiniz gibi temel kullanıcı arayüzü bileşenleri için WinUI kullanıyor. Geri Bildirim Merkezi ve sosyal medya platformlarında kullanıcılar ise Windows 11‘de WinUI veya XAML UI öğelerini kullanırken performans sorunları yaşadıklarını dile getiriyor.

Örneğin Windows Dosya Gezgini WinUI tabanlı yeni bir komut çubuğu ve daha modern bir arayüz ile güncellendi. Ne yazık ki Dosya Gezgini’nin yavaş performansı ve bugları, WinUI’nin istenmeyen bir yan etkisi. Geri Bildirim Merkezi gönderisinde bazı kullanıcılar, Dosya Gezgini’nin rastgele kilitlendiğini ve donduğunu söylüyor.

Farklı raporlara bakılırsa kullanıcıların genel kullanım deneyimi pek iyi sayılmaz. Microsoft yetkilileri, şirketin Dev Channel’daki performansı iyileştirmek için çalıştığını ve yeni sürümlerde yapılan düzeltmelerin yayınlanacağını bildirdi. Örneğin komut çubuğunun gereksiz hesaplamalar yapmasına neden olan bir hata yakın zamanda düzeltildi.

Microsoft, WinUI Performansına Odaklanacak

Microsoft’un UI ekibi de 2022’de performansa odaklanmayı planlıyor gibi görünüyor. Yazılım üreticisi, kullanıcıların Windows’ta WinUI veya XAML öğelerini kullanırken yaşadığı sorunlara atıfta bulunarak performansla ilgili düzeltmeler vaat etti.

Görünüşe göre WinUI performansa zarar veriyor ve bazı insanlar masaüstüne sağ tıkladıklarında, ses seviyesini, tarih ve saat açılır penceresini, bildirim merkezini, Başlat’ı vb. açtıklarında gözle görülür gecikmeler gözlemlediler. Bir kullanıcı ise modern sürümle değiştirilen her klasik UI öğesinin yavaş performans gösterme eğiliminde olduğunu iddia etti.

Microsoft raporlardan haberdar ve Dev Kanalında bazı düzeltmeler zaten uygulanırken 2022’de daha fazla değişiklik test edilecek. Şirket ayrıca “Performans 2022’de bizim için bir odak alanı olacak.” diyor.