Anasayfa Haber Samsung, Teksas’ta Bir Çip Fabrikası Açabilir

Samsung, Teksas’ta Bir Çip Fabrikası Açabilir

Samsung, 17 milyar dolarlık çip fabrikası yatırımını Teksas’ta gerçekleştirecek.

Samsung’un yakında, ABD’de 17 milyar dolarlık bir yarı iletken çip fabrikası kurma planlarını açıklayacağı söyleniyor. Bazı haberler tesisin Arizona’da olacağını iddia ederken, diğerleri Güney Koreli firmanın fabrikanın yeri için Austin veya New York’u seçeceğini bildiriyor. Şimdi ise ortaya çıkan yeni bir rapor ile Samsung’un yaklaşmakta olan çip fabrikasını Teksas’ta kuracağını iddia edildi.

Wall Street Journal’dan gelen yeni bir rapora göre Samsung, Teksas’ın Taylor bölgesinde 1200 dönümlük arazi üzerine bir yarı iletken çip fabrikası kuracak. Raporda ayrıca, Teksas Valisi Greg Abbott’un Salı günü yerel saatle 17’de bir “ekonomik duyuru” yapacağı da iddia edilmekte. Eyalet planlamacılarına sunulan belgeler, tesisin 1800 kişiye iş imkanı sunacağını ve çip üretiminin 2024’te başlayabileceğini ortaya koyuyor.

Teksas’ın Samsung’u bir sonraki çip fabrikasını eyalette kurması için önemli vergi teşvikleri sunduğu da bildiriliyor. Devlet, ilk on yıl içinde emlak vergilerinde %90’ın üzerinde kesinti sağlayabilecek. Ancak, bu teşvikler sonraki on yıllarda kademeli olarak azalacak. Samsung, onlarca yıldır Austin’de bir çip tesisi işletiyor ancak Taylor çip fabrikasının daha büyük olacağı bildirdi.

Bunun yanı sıra, Samsung Foundry’nin en büyük TSMC de Japonya, Tayvan ve Arizona’da yeni çip fabrikaları kurmak için fırsat arıyor. Ayrıca, devam eden küresel çip sıkıntısının ortasında, Global Foundries, Samsung ve TSMC gibi dökümhane firmaları yeni çip fabrikaları kurmak veya mevcut olanları genişletmek için yüz milyarlarca dolar yatırım yapıyor. Ancak mevcut çip sıkıntısının 2024’ten önce bitmesi pek mümkün değil.