Anasayfa Haber Firefox Lockwise Şifre Yöneticisi Kapatılıyor

Firefox Lockwise Şifre Yöneticisi Kapatılıyor

Firefox Lockwise

Mozilla tarafından Firefox Lockwise uygulaması için kapatma kararı alındı.

Mozilla, Firefox’taki oturum açma senkronizasyon işlevine parola yöneticisi benzeri bir özellik sağlayan Firefox Lockwise mobil uygulamasını ilk kez 2019 yılında piyasaya sürdü. Lockwise, Android ve iOS’ta bir otomatik doldurma sağlayıcısı olarak işlev görebilirken bir Firefox Sync hesabında kayıtlı oturum açma bilgileriyle diğer uygulamalarda parolaları doldurmanıza da olanak tanıyor. Mozilla şimdi ise Firefox Lockwise’ı kapatma kararı aldı.

Neyse ki Mozilla kullanıcılarını mağdur etmeyecek. Android için Firefox 93 geçen ay piyasaya sürüldü. Diğer değişikliklerin yanı sıra, tıpkı Lockwise uygulaması gibi Android’de Otomatik Doldurma sağlayıcısı olarak işlev görme yeteneği uygulamaya eklendi. Artık ana Firefox uygulaması Lockwise’ın ana özelliğine sahip olduğundan ve Lockwise yüklü olan çoğu kişi muhtemelen Firefox’u zaten kullanıyor olduğundan, Mozilla görünüşe göre Lockwise uygulamasını durdurmaya karar verdi. Öte yandan, iOS kullanıcıları için henüz herhangi bir hamle yapılmış değil. Daha sonra tarayıcıya işlevin eklenip eklenmeyeceği bilinmiyor.

Yeni bir destek makalesi, Lockwise desteğinin 13 Aralık 2021’de sona ereceğini belirtiyor. Bu noktadan sonra uygulama Google Play Store veya Apple App Store’da kullanılamayacak. Bu tarihten sonra Lockwise çalışmaya devam edebilecek ancak destek veya güvenlik yamaları almayacak.