Anasayfa Haber Qualcomm, Ürünleri İçin İsimlendirme Değişikliğine Gidiyor

Qualcomm, Ürünleri İçin İsimlendirme Değişikliğine Gidiyor

Qualcomm Snapdragon 778G özellikleri

Qualcomm’un gelecekteki mobil SoC’leri, takip edilmesi daha kolay bir isimlendirmeye sahip olacak.

Qualcomm’un mevcut mobil SoC markası, alıcıların üst düzey Snapdragon SoC ile orta seviye veya giriş seviyesi SoC arasında kolayca ayrım yapmalarını sağlıyor. Ancak, aynı serideki SoC’ler arasında ayrım yapmak, ortalama bir kullanıcı için biraz zor olabilir. Bunun nedeni, Qualcomm’un son birkaç yılda adlandırma kuralını biraz değiştirmesi ve her Snapdragon serisinde daha geniş bir ürün yelpazesi sunması. Neyse ki şirket, bu sorunun farkında gibi görünüyor ve gelecekte ürün isimlendirmesini basitleştirmeyi planlıyor.

Qualcomm Snapdragon 860

Qualcomm, bu yılki Snapdragon Teknoloji Zirvesi’nden yalnızca birkaç gün önce, ürün portföyünü modernize etmek, kolaylaştırmak ve basitleştirmek için çok ihtiyaç duyulan marka değişiklikleri yaptığını duyurdu. Yaklaşan Snapdragon amiral gemisi yongasıyla başlamak üzere, şirket aşağıdaki değişiklikleri tanıtacak:

  • Qualcomm ve Snapdragon markaları artık ayrı olacak. Snapdragon, uygun olduğunda Qualcomm markasıyla özel bağları olan bağımsız bir ürün markası haline gelecek.
  • Snapdragon markası; Midnight, Gunmetal, Nickel, Snapdragon Red ve Gold dahil olmak üzere yeni temsili renkleri içerecek.
  • İkonik “ateş topu” logosu, yeni görsel varlıklar ve diğer yaratıcı uygulamalarla yeni bir önem kazanacak.
  • Snapdragon platformları için yeni, basitleştirilmiş ve tutarlı adlandırma yapısı, alıcıların Snapdragon destekli cihazları keşfetmesini ve seçmesini kolaylaştıracak. Tüm mobil platformlar, diğer ürün kategorileri ile uyumlu olarak tek haneli seri ve nesil numarasına geçiş yapacak. Bu değişiklik, yaklaşmakta olan Snapdragon 8 serisi platformla başlayacak.
  • Gold, tüm birinci sınıf ürünleri temsil etmek için Snapdragon portföyünde kullanılacak.
  • 5G artık Snapdragon portföyünde her yerde yaygın hale geldiğinden, SoC markasının bir parçası olmaktan çıkacak.
  • Tüm rozetler daha temiz, daha modern ve basit bir görünüm ve hisle yeniden tasarlanacak.
  • Qualcomm’un otomotiv portföyü de artık platform ve deneyim katmanında Snapdragon markalı, örneğin Snapdragon Ride Platform ve Snapdragon Digital Chassis, olarak adlandırılacak.

Şirket yeni nesil amiral gemisi SoC’nin adını henüz açıklamadı. Ancak yeni yönergeler göz önüne alındığında, Snapdragon 898 olarak adlandırılmayacağını varsaymak çok da zor değil.