Anasayfa Haber Reddit, Dubsmash’i Kapatıyor

Reddit, Dubsmash’i Kapatıyor

Reddit Dubsmash

Reddit geçtiğimiz yılın Aralık ayında satın aldığı Dubsmash için üzücü bir karar verdi.

Reddit, Dubsmash’ı 22 Şubat 2022 tarihinde kapatacağını duyurdu. Duyuru, Reddit tarafından TikTok benzeri video platformunun Aralık 2020’de açıklanmayan bir ücret karşılığında satın almasından bir yıldan kısa bir süre sonra geldi. 22 Şubat’tan sonra Dubsmash uygulaması App Store veya Google Play Store üzerinden indirilemeyecek ve bu tarihten sonra çalışmayacak.

Reddit satın almayı ilk duyurduğunda, Dubsmash’ın kendi platformunu ve markasını koruyacağını söylemişti. Platform bir blog gönderisinde şu ifadelere yer verdi: “Güçleri birleştirmek mükemmel bir eşleşme oldu. Reddit, tutkulu toplulukların kendileri için önemli olan konular hakkında zamanında, etkileşimli ve özgün paylaşımlar için bir araya geldiği yerdir ve video, insanların nasıl bağlantı kurmak istediklerinin merkezinde giderek daha fazla yer almaktadır.”

Şimdi ise bugünkü duyurunun bir parçası olarak Reddit, Dubsmash ekibinin izniyle gelen yeni video özelliklerini sunuyor. Dahili kamera artık kayıt hızlarını değiştirmek ve bir zamanlayıcı ayarlamak için seçenekler içeriyor. Ek olarak, artık klipleri yatay, dikey modda ve dolguda yüklemek ve aynı anda birden fazla klibi ayarlamak ve kırpmak mümkün. Yeni bir düzenleme ekran da kullanıcıların kliplerine çıkartmalar, karalamalar, seslendirmeler ve filtreler eklemesine olanak tanıyor.