Anasayfa Haber Starlink, 2022 Yılında Türkiye’de Kullanılabilir Olacak

Starlink, 2022 Yılında Türkiye’de Kullanılabilir Olacak

SpaceX 40 starlink uydusunu

Uydu internet servisi olan Starlink, 2022 itibarıyla Türkiye’ye geliyor.

Elon Musk’ın uydu internet projesi Starlink, alt yörüngeye yerleştirilen yüzlerce uydu aracılığıyla tüm dünyayı birbirine bağlıyor. Hatırlarsanız geçtiğimiz Şubat ayında biz de servise başvurumuzu yapmış ve 2021 içinde bağlantımızın kurulmasını beklemeye geçmiştik. Ancak şirket, pandeminin getirdiği kısıtlamalar sebebiyle Türkiye kapsama alanının 2022 itibarıyla kullanılabilir olacağını açıkladı.

Starlink yönetimi, söz konusu açıklamalarda 20’den fazla ülkede hizmet vermeye başladığını ve yakında çok daha fazla ülkeye yayılacağını belirtiyor. Şirketin açıklamaları şu şekilde;

Starlink’in destekçisi olduğunuz için teşekkür ederiz! 14 milyondan fazla insan kendi bölgelerinde Starlink hizmeti hakkında bilgi aldı ve bugün Starlink 20’den fazla ülkede (ve artmaya devam ediyor) hizmet veriyor.

Starlink ekibi, hizmet kalitesini sürekli iyileştirirken hizmeti genişletmek ve kapasiteyi artırmak için çok çalışıyor. Yörüngedeki uydu sayısını artırdıkça alan başına daha fazla kullanıcıyı barındırabileceğiz.

Silikon kıtlığı bizi de etkiledi

Son 6 aydaki silikon kıtlığı, beklenen üretim hızımızı yavaşlattı ve bu yıl birçok Starlink siparişini sekteye uğrattı. Gecikme için özür dileriz ve üretim hızımızı artırmak için ürünümüz ile fabrikamızı iyileştirmek ve modernize etmek için mühendislik, tedarik zinciri ve üretim ekiplerimizde çok çalışıyoruz.

Starlink.com’daki hesap sayfanıza giriş yaparak tahmini teslimat sürelerini kontrol edebilirsiniz. Siparişiniz gönderilmeye hazır olduğunda Starlink ekibinden yine de bir e-posta alacaksınız ve depozitonuzun tamamını geri almak için siparişinizi istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz.

Ekim 2020’de Amerika Birleşik Devletleri’ndeki lansmanımızdan bu yana hizmetimizi 20 ülkeye daha genişlettik: Kanada, Birleşik Krallık, Almanya, Yeni Zelanda, Avustralya, Avusturya, Fransa, Hollanda, Belçika, Danimarka, İrlanda, İsviçre, Portekiz, Şili, Polonya , İtalya, Çek Cumhuriyeti, Meksika, İsveç ve Hırvatistan. 2022’nin sonuna kadar 45’ten fazla yeni ülkede de piyasaya sürmeyi planlıyoruz.

Şirketin açıklamalarında yer alan 45’ten fazla yeni ülke arasında Türkiye’nin de olduğunu ve 2022 içinde servisin ülkemizde kullanılmaya başlayacağını belirtelim.