Anasayfa Haber Windows 11 Çökme Sorunuyla İlgili Düzeltme Yayınlandı

Windows 11 Çökme Sorunuyla İlgili Düzeltme Yayınlandı

Uygulamaları rastgele çökerten ve mavi ekran hatalarına neden olabilen bir Windows 11 hatası yeni güncellemeyle birlikte yamalandı.

Microsoft, kısa süre önce Windows 11’de mavi ekran ve uygulama çökmeleriyle ilgili iki kritik hata raporlarını kabul etmişti. Bu iki hata ilk olarak Kasım 2021 Salı Güncellemesinde keşfedildi ve şu anda Windows 11’in bazı kurulumlarıyla birlikte Windows 10’un en son sürümlerini etkiliyor.

Microsoft yetkilileri, Windows 11’in son güncellemelerindeki bir problemin Microsoft Installer (MSI) hatalarına neden olabileceğini açıkladı. Şirketin bulguları, etkilendiği bilinen uygulamaların Kaspersky’nin güvenlik çözümlerini içerdiğini gösteriyor. Eğer cihazınız etkileniyorsa bazı uygulamalar açılmayabilir.

Uygulama kilitlenmeleri, yalnızca etkilenen uygulamaya bir güncelleme uyguladığınızda veya Windows Ayarları ya da Sorun Giderici’yi kullanarak uygulamayı onarmaya çalıştığınızda yaşanıyor. Microsoft daha önce bir düzeltme üzerinde çalıştıklarını belirtmiş ve uygulamalar hata mesajı vermeden kilitleniyorsa kullanıcılara uygulamalarını yeniden yüklemelerini önermişti.

Neyse ki Microsoft, Windows 11 Build 22000.348’in (KB5007262) bir parçası olarak yeni bir düzeltme yaptı. Sürüm notlarına göre bu yama, kullanıcılar Microsoft Installer (MSI) kullanarak uygulamaları güncelledikten veya onardıktan sonra uygulamaların açılmasını engelleyebilecek bir sorunu tamamen gideriyor.

Windows üreticisi ayrıca searchindexer.exe’yi kilitleyen veya yüksek bellek kullanımına neden olan bir soruna da çözüm sağladı. Benzer şekilde, cihazların uyku veya hazırda bekletme modundan döndüğünde yanıt vermemesine neden olan bir başka hata çözüme kavuştu. İsteğe bağlı olarak sunulan KB5007262 güncellemesiyle yapılan hata düzeltmelerinin tamamına bu bağlantı üzerinden ulaşabilirsiniz.