Anasayfa Haber Galaxy S21 Gecikme Sorunları İçin Yeni Bir One UI 4 Güncellemesi Yayınlandı

Galaxy S21 Gecikme Sorunları İçin Yeni Bir One UI 4 Güncellemesi Yayınlandı

Samsung Galaxy S21 Türkiye fiyatları

One UI 4 güncellemesinin ardından bazı Samsung Galaxy S21’lerde gecikme sorunları yaşanmaya başlamıştı. Bu sorunu gidermek için Samsung Galaxy S21 serisi telefonlara yeni bir One UI 4 sürümü dağıtılmaya başlandı.

Geçen hafta Android 12 ile gelen One UI 4 güncellemesinin ardından, özellikle ABD’deki Samsung Galaxy S21’lerin bazılarında gecikme sorunları yaşanmaya başlamıştı. Sorun, eğer ayarlarda 120 Hz seçiliyse, kullanıcı ekrana dokunmayı bıraktığı anda yenileme hızının 60 Hz’e dönmesiydi. Bu da kullanıcılarda ister istemez bir gecikme algısı yaratıyordu.

Ancak Samsung, geçtiğimiz Salı günü bu sorunu düzeltmek için One UI 4’ün yeni bir sürümünü paylaşmaya başladı. GSM Arena’nın aktardığı habere göre, “G99xUSQU4BUK9” (“x” karakteri, güncellemenin geldiği Samsung Galaxy S21 modeline göre farklılık gösterir) kod adlı yeni sürüm, ABD’deki mobil operatörlerin sattıkları Galaxy S21 modellerinde önceki sürüm olan G99xUSQU4BUK7’nin yerini alacak. Yeni sürüm ilk olarak Verizon’ın sağladığı Samsung Galaxy S21 modellerine gelmeye başladı, ancak çok yakında diğer mobil operatörlerin Galaxy S21 modellerine de gelmesi bekleniyor.

Yukarıda bahsetmiş olduğumuz yenileme hızı değiştirme hatası çoğunlukla ABD’de bulunan Galaxy S21, S21+ ve S21 Ultra modellerini etkiliyor gibi görünse de, bu yazılım güncellemesinin zaman içinde dünya genelindeki Galaxy S21 modellerine gönderilip gönderilmeyeceği henüz belli değil. Halihazırda bu güncellemeyi yapmış olan kişiler ise üçüncü taraf uygulamalarda hala bir miktar kaydırma gecikmesi olmasına rağmen, telefonun genel yanıt verme hızında büyük bir gelişme olduğunu bildiriyor.