Anasayfa Haber Google Pixel 6A, Eski Nesil Kamera Sensörü ve Tensor Çipi ile Gelecek

Google Pixel 6A, Eski Nesil Kamera Sensörü ve Tensor Çipi ile Gelecek

Google’ın düşük maliyetli yeni telefonu Pixel 6A’nın, Pixel 5, Pixel 4A ve Pixel 4’te de kullanılan arka kamera donanımına sahip olacağı ve Google Tensor yonga setini barındıracağı söyleniyor.

Yakın zamanda ortaya çıkan bazı resmi olmayan görüntüler sayesinde, Google Pixel 6A‘nın yaklaşık bir ay önce piyasaya sürülen iki yeni Google Pixel amiral gemisi akıllı telefonlarına daha düşük maliyetli bir alternatif olacağını öğrenmiştik. Şimdi ise 9to5Google tarafından paylaşılan yeni bir haber, Google Pixel 6A‘nın Google Pixel 5’tekiyle aynı ana kamera donanımına sahip olacağını gösteriyor.

GSM Arena’nın paylaştığı habere göre, Google’ın “Bluejay” kod isimli kamera uygulaması, şirketin piyasaya sürmeye hazırlandığı Google Pixel 6A hakkında bazı bilgiler içeriyor. Bu bilgilerin en önemlisi ise telefonun kamera donanımıyla ilgili. Google Pixel 6A’nın ana kamera sensörü; Pixel 5, Pixel 4A ve Pixel 4‘te de kullanılan 12.2 MP Sony IMX363 olacak. Pixel 6A’da ön kamera sensörü olarak ise önceki Pixel telefonlarında ve Pixel 6’da kullanılmış olan 8 MP Sony IMX355 bulunacak.

Bunların yanı sıra 9to5Google, Google Pixel 6A’nın halihazırda piyasaya sürülmüş olan iki Google Pixel 6 modelinde de bulunan Google Tensor yonga setini barındıracağını da aktardı. Bu doğrultuda Google’ın, güncellenmiş sesle yazma, HDRnet video ve konuşmalar için canlı çeviri de dahil olmak üzere pek çok Tensor destekli özelliği Pixel 6A’da da  sunmayı planladığı düşünülüyor.

Resmi olmayan görüntüler sayesinde elde edilen bilgilere göre, Google Pixel 6A; 152,2 mm uzunluğa, 71,8 mm genişliğe ve 8,7 mm kalınlığa sahip olacak. Bununla birlikte akıllı telefonun 6 GB ya da 8 GB RAM ve 128 GB depolama alanı sahip olacağı belirtiliyor. Ayrıca kulaklık girişi barındırmayacak olan Pixel 6A’da, ekrana gömülü parmak izi tarayıcı bulunacak.

Google Pixel 5A, Pixel 6’dan birkaç hafta önce piyasaya sürülmüştü, bu nedenle Google’ın Pixel 6A’yı 2022’nin ağustos ayında piyasaya sürme ihtimali bulunuyor. Tüm bunlara rağmen Google’ın Pixel 6A’nın varlığını henüz resmi olarak doğrulamadığını da belirtmek gerek.