Anasayfa Haber Shazam iOS Sürümü Artık Daha Çok Şarkı Tanıyor

Shazam iOS Sürümü Artık Daha Çok Şarkı Tanıyor

Shazam iOS müzik

Apple tarafından Shazam iOS uygulaması artık daha çok şarkı tanıyabilecek hale getirildi.

Apple, 2018 yılında satın aldığı müzik tanıma hizmeti Shazam’ı geliştirmeye devam ediyor. Son olarak iOS için gelen güncelleme ile Shazam, artık daha da fazla şarkıyı tanıyabilecek hale gelmiş durumda.

Shazam’ın sürüm notlarına göre, uygulamanın dinleme tanıma teknolojisi neyin çaldığını tanımak için “daha sert” ve “daha uzun” dinleyecek şekilde güncellendi. Buna göre Shazam, artık daha çok, daha uzun süre deneyerek daha fazla şarkı bulabiliyor.

İdeal olarak, Shazam hangi şarkının çaldığını sadece birkaç saniye içinde belirleyebiliyor ancak durum her zaman böyle değil. Yeni güncelleme ile Shazam uygulaması pes etmeden önce daha uzun bir süre çalan şarkıyı dinleyecek. Bu da Shazam’ın eskiye kıyasla daha da faydalı olduğu anlamına geliyor.

iOS için özel Shazam uygulaması yıllar içinde daha güçlü hale gelse bile Apple, Shazam teknolojisini iOS’un kendisine derinlemesine entegre etti. Apple, geçen yıl iOS 14.2’nin piyasaya sürülmesiyle, Kontrol Merkezi’ne eklenebilecek yepyeni bir Shazam özelliği getirdi. Normalde üçüncü taraf uygulamalar, Kontrol Merkezi geçişleriyle bütünleşemiyor. Bu nedenle Shazam, Apple’a ait olmasının bir avantajını kullandı.

iOS için Shazam’ın en son sürümünü App Store‘dan ücretsiz olarak indirebilirsiniz.