Anasayfa Haber 2022 İtibarıyla OLED Ekran DDI Devrelerinde Tedarik Sorunu Yaşanabilir

2022 İtibarıyla OLED Ekran DDI Devrelerinde Tedarik Sorunu Yaşanabilir

OLED DDI tedarik sorunu, yeni yılda bazı üreticiler için büyük sorunlara sebep olabilir.

Çoğu OEM, devam eden küresel yarı iletken kıtlığını göreceli bir başarı ile atlatmış gibi görünüyor. Ancak mobil pazar, gelecek yıl başka bir tedarik sorunu ile karşı karşıya kalabilir. Yetersiz güç yönetimi entegre devreleri kaynağı, bu yıl yaşanan tedarik sorununun kökenini oluşturuyordu. Konu büyük oranda ele alınmış gibi dursa da DigiTimes tarafından yayınlanan yeni bir rapor, OLED akıllı telefon üreticilerinin, düşük OLED ekran sürücüsü entegre devreleri (DDI) kaynağı nedeniyle 2022’de başka üretim sorunları ile karşı karşıya kalabileceğini tahmin ediyor.

Mobil cihazlar için halihazırda en büyük OLED panel üreticisi olma unvanını elinde bulunduran Samsung da bu tedarik sorunundan etkilenecek gibi gözüküyor. Şirket, AMOLED teknolojisini kendi akıllı telefonları ve tabletleri için yoğun bir şekilde kullanıyor. Aynı zamanda, bahsi geçen teknolojiyi Apple da dahil olmak üzere diğer OEM’lere de sağlıyor. Tüm bu koşullar göz önünde bulundurulduğunda, yaşanacak DDI arz sıkıntısının, en çok Samsung’a zarar verebileceğini düşünmek çok da yanlış olmayacaktır.

OLED

Piyasa gözlemcileri, tedarik zincirinin gelecek yıl yaklaşık 650 milyon DDI birimi üretmek için yeterli kaynağa sahip olacağını tahmin ediyor. Aynı zamanda, OEM’lerin toplam 710 milyon OLEd akıllı telefon üretmesi bekleniyor. İşte bu durum, DDI arzının yaklaşık 60 milyon birim eksik kalabileceği anlamına geliyor.

Yaşanabilecek bu olumsuz durum neticesinde OLED üreticileri de DDI üretim kapasitelerini önceden artırmaya çalışıyor ancak her şey talebin ne kadar yüksek olacağına bağlı olarak şekillenecek. Mevcut piyasa iklimi göz önüne alındığında, durumun nasıl seyredeceğini tahmin etmek de zor. Eğer OLED panellere olan talep artarsa, Samsung gibi üreticilerin başı belada olabilir. Talep düşerse, DDI üretimi yeterli olacaktır. Ancak bu da genel olarak daha düşük küresel akıllı telefon gönderileri anlamına geliyor.

Son olarak tüm bu olumsuz koşullar düşünüldüğünde, küresel akıllı telefon pazarının 2022 yılı için herhangi bir büyüme kaydetmesinin çok zor olacağını da belirtelim.