Anasayfa Haber Bülten ASUS, ESC N4A-E11 ve ESC8000A-E11 Sunucu Modellerini Duyurdu

ASUS, ESC N4A-E11 ve ESC8000A-E11 Sunucu Modellerini Duyurdu

ASUS ESC8000A-E11 8 PCIe GPU server

ASUS, şirketin yüksek performanslı yapay zekâ pazarı için geliştirdiği ilk NVIDIA HGX destekli sunucu modeli olan ESC N4A-E11’i duyurdu.

ASUS yeni sunucu modellerinin yanında acil servis ve tümör tanısı uygulamaları için kapsamlı yapay zekâ çözümleriyle ilgili başarı hikayelerini de paylaştı. Yapay zekâ uygulamalarına yönelik yüksek taleple beraber, ASUS çözüm ve donanım odaklı bakış açılarına ait sağlam örnek çalışmalar ve kavram kanıtları sundu.

Yapay zekâ uygulamaları için ASUS ESC N4A-E11 ve ESC8000A-E11

Performans ayarı için özel teknolojiler, donanım güvenliği için güven kaynakları (Root of Trust), ASMB10-iKVM gibi BMC uzaktan yönetim çözümleri ile uzun yıllardır yapay zekâ iş yüklerini iyileştirmeye çalışan ASUS, yapay zekâ uygulamalarına yönelik en iyi sunucu portföyüne sahip. NVIDIA HGX tabanlı ilk sunucu olan ASUS ESC N4A-E11, NVIDIA Ampere mimarisinin tüm avantajlarından yararlanıyor. Daha önceki FP32 uygulamalarından iki kata kadar daha fazla işlem kapasitesi sunan bu sunucu artan bu performansı enerji verimliliğini de dengeleyerek veriyor. AMD EPYC 7003 işlemcilerle donatılan ESC N4A-E11, tam kapsamlı araştırma tesisleri ve veri merkezlerinin zorlu taleplerini karşılıyor. ASUS ayrıca sekiz adede kadar PCIe® GPU’ya destek veren ve PCIe 4.0 depolama teknolojisine sahip olan ESC8000A-E11 modelini de tanıttı. Bu model ultra yüksek veri aktarımı taleplerini karşılamak için geliştirildi.

ASUS ESC N4A-E11 HGX 4 A100 server

Gücünü AMD EPYC işlemcilerden alan ASUS ESC4000A-E10, zorlu talepleri karşılayabilen NVIDIA Sertifikalı bir sunucu. NVIDIA A100, A40, A30 ve A6000 modelleriyle yapılandırılabilen bu modeli yeni duyurulan A2 GPU’lara da destek verecek. Kurumların derin öğrenme çıkarımları gibi zorlu iş yükleri için gereken güce erişmesini sağlayan bu modeli NVIDIA AI Enterprise yazılım paketi ile de sanal ortamlarda yapay zekâ uygulamaları için kullanılabiliyor. NVIDIA AI Enterprise yazılım paketinde optimizasyon için NVIDIA TensorRT ve model dağıtımı için NVIDIA Triton Inference Server gibi yapay zekâ iş akışı araçları bulunuyor. ASUS ayrıca NVIDIA Sertifikalı ESC4000-E10 ve ESC4000-E10S modellerini de sunuyor. Intel® platformuna sahip olan bu modellerde yapay zekâ eğitimi ve çıkarımları için NVIDIA A100 80GB GPU’lara destek veriliyor. ASUS gelecekte bu sistemleri NVIDIA A2 ve A16 GPU’lar için de uyumlu hale getirmeyi planlıyor.

Sağlık sektöründeki iş yüklerine yönelik ASUS yapay zekâ çözümleri

ASUS, sağlık sektörüne yönelik mevcut çözümlerini de duyurdu ayrı oturumda anlattı. ASUS, acil servisin genel verimliliğini artırmak için sunucularına NVIDIA Clara mimarisini entegre etti. ASUS, InwinSTACK ile çalışarak beyin tümörü tanılarında doğruluğu artıracak yapay zekâ destekli ve dikkatle eğitilmiş görselleştirme modelleri geliştirecek. InwinSTACK çözümleriyle onaylanan ASUS sunucuları gelecekte sağlık sektöründe daha kapsamlı çözümler sunacak.

ASUS sunucuları birinci sınıf performans sunmaya devam ediyor

ASUS sunucuları işlem performansı ve enerji verimliliği konularında beri merkezlerinin bir numaralı tercihi. ASUS 2P ve 1P Intel ve AMD sunucuları ulaştıkları üst sınıf hızla SPEC.org adresindeki SPEC CPU 2017 testlerinde 900’den fazla dünya rekorunu elinde tutuyor. ASUS ayrıca daha verimli enerji tüketimine odaklanan sunucular piyasaya sürüyor. Bu modeller de ASUS’a özgü enerji tasarrufu teknolojisi sayesinde hem Windows hem Linux platformlarında SPECpower® yeşil bilgi işlem testlerini 1. sırada tamamlıyor.