Anasayfa Oyun Forza Horizon 5 İncelemesi

Forza Horizon 5 İncelemesi

Forza Horizon serisi 2012’den beri ortalama her iki yılda bir yeni versiyonunu gördüğümüz yarış ve müzik festivali temalı bir oyun.

Microsoft, Forza Horizon 5 ile seriyi bu kez Meksika’ya taşımış ve bu muazzam ülkeyi keşfetmemiz için oyunu Xbox konsollarda ve PC’de bize sunmuş. Meksika acı yemekleri ve akustik gitar melodileriyle olduğu kadar, farklı coğrafi yapıları ve doğasıyla ünlü bir ülke. Önceki senelerde Forza Horizon oyunlarını Büyük Britanya, Avustralya, Fransa gibi ülkelerde görmüştük.

Yarışın!

Oynanış bakımından formül aşağı yukarı aynı. Siz yarış kazandıkça yavaş yavaş açılan, türlü içerikle dolan devasa bir harita var. İsterseniz hiçbir yarışa katılmadan bu haritayı özgürce gezip manzaranın tadını çıkarıyorsunuz, isterseniz de yarıştan yarışa atlıyorsunuz.

Sürüş hissiyatı ve araçların kontrolü bana biraz kolay geldi. Eğer refleksleriniz kuvvetliyse yaptığınız ufak tefek hataların ciddi sonuçları olmuyor. Varsayılan zorlukta yapay zeka sizin açıklarınızı bulmakta o kadar da iyi değil.

Forza Horizon 5 haritası

Grafikler Çok Güzel!

Oyunun en güçlü yanı grafikleri. Bulutlar, bitki örtüsü, kaplamalar, yansımalar, su damlaları hepsi oldukça gerçekçi modellenmiş. Büyük ekran TV’de Xbox Series X konsol ile ağzımız açık bir şekilde oynadık.

Bu konsolda 2 farklı grafik modu sunulmuş; Kalite ve Performans. Kalite modunda 4K/30fps, performans modunda 4K/60fps oynuyorsunuz. Buradaki ana fark grafik kalitesinde, grafik ayarları biraz düşürülerek kare saniye hedefi 30’dan 60’a çıkarılıyor.

Forza Horizon 5 araba geliştirme

Modifiye Sevenlere!

Önceki Forza Horizon oyunlarında olduğu gibi araç özelleştirme ve yükseltme Horizon 5’te de detaylı bir şekilde mevcut. Yarış kazanıp tecrübe ve para elde ettikçe, aracınızı daha iyi parçalarla donatıp daha hızlı hale getirebiliyorsunuz.

Forza Horizon 5 forzathon etkinlikleri

Sonuç olarak Forza Horizon 5 serinin önceki oyunlarını popüler yapan kısımları olduğu gibi alıp Meksika coğrafyasına taşımış ve bizi bolca kaktüs, akustik gitar, okyanus mavisiyle buluşturmuş. Oyunun büyüleyici grafikleri ve aşırı beceri gerektirmeyen araç kontrol mekaniği, yarış oyunlarına yeni başlayacak olanların da hoşuna gidecektir.