Anasayfa Haber Samsung 200MP ISOCELL HP1 Kamera Sensörü Yakında Kullanıma Sunulacak

Samsung 200MP ISOCELL HP1 Kamera Sensörü Yakında Kullanıma Sunulacak

Samsung ISOCELL HP1

Samsung 200MP ISOCELL HP1 kamera sensörü gelecek yıl akıllı telefonlara geliyor.

Samsung, birkaç ay önce dünyanın ilk 200MP ISOCELL HP1 akıllı telefon kamera sensörünü tanıtmıştı. Daha önce Galaxy S22 Ultra’nın 200MP’lik kamera sensörüne sahip olacağı ile ilgili söylentiler ortaya çıkmıştı ancak bu söylentiler gerçekleşmedi. Ancak bu, Samsung’un amiral gemisi kamere sensörünün yakın zamanda kullanıma sunulmayacağı anlamına gelmiyor. Aynı zamanda Samsung, kamera sensörünü diğer markaların akıllı telefonları için de kullanmakta bir sakınca görmüyor.

IceUniverse tarafından edinilen bilgilere göre Motorola, Samsung’un 200MP kamera sensörünü kullanan ilk akıllı telefon markası olacak. Şirketin, 2022’nin ilk yarısında 200MP kameralı bir akıllı telefonu piyasaya sürmesi bekleniyor. 2022’nin ikinci yarısında ise ISOCELL HP1 sensörünün bir Xiaomi akıllı telefonunda yer alacağı bildiriliyor. Tipster ayrıca, Samsung’un 200MP sensörünü kendi akıllı telefonlarında da kullanacağını belirtmiş. Ancak bunun gerçekleşmesi için belirli bir lansman süresi belirtilmedi.

ISOCELL HP1

ISOCELL HP1, 200MP çözünürlük ve 0.64μm yerel piksel boyutu ile 1/1.22 inç kamera sensörü olarak özetlenebilir. Sensör, düşük ışık koşullarında daha yüksek ışık hassasiyeti için 2×2 ve 4×4 piksel gruplama modlarını destekliyor. Sensör parlak koşullarda ise geniş bir dinamik aralık ve 8K 30 FPS’e kadar videolar ile ayrıntılı görüntüler de sunabiliyor. Sensör ayrıca, geniş bir görüş alanına sahip 4K 120 FPS videolar kaybedebilme yeteneğine de sahip.

Son olarak sensörü kullanacak olan şirketlerin, yakın zamanda resmi duyuruları yapmasını beklediğimizi de belirtelim.