Anasayfa Haber Snapdragon 8cx Gen 3 Performansı, Apple M1’in Gerisinde Kaldı

Snapdragon 8cx Gen 3 Performansı, Apple M1’in Gerisinde Kaldı

3. nesil Snapdragon 8xc

Qualcomm’un yeni nesil Snapdragon 8cx işlemcisi, Geekbench performans testinde Apple M1’in gerisinde kaldı.

Qualcomm, şu sıralarda Snapdragon 8cx serisinin yeni üyesi üzerinde çalışıyor ve Qualcomm’un henüz piyasaya sürülmemiş olan bu ARM yongası, yeni bir performans testi sızıntısıyla ortaya çıktı. Yeni Snapdragon 8cx varyantına sahip olan Lenovo QRD‘nin bir mühendislik prototipi, GeekBench listesinde tespit edildi ve bu GeekBench testi, yeni yongayla birlikte genel performansta bir miktar ilerleme olduğuna işaret ediyor.

Bununla birlikte söz konusu GeekBench testinin Lenovo QRD için olduğunu belirtmekte fayda var. Ancak görünüşe göre, test sonuçlarında Snapdragon 8cx Gen 3 ve Windows 11 ile ilgili bazı referanslar da mevcut. Bu arada Windows Latest’ın bu konuda paylaştığı habere göre, QRD’nin, Qualcomm’un Lenovo ve Asus gibi ortaklarına sattığı test birimlerine verilen isim olan “Qualcomm Referans Cihazı“nın kısaltması olduğu tahmin edilmiş. Qualcomm referans cihazları, Lenovo gibi şirketlerin yeni bir platform için kendi ürünlerini geliştirmelerine olanak tanıyor.

Bunların yanı sıra Geekbench testinde görülen Qualcomm Referans Cihazı’nın, ilk olarak bu yılın başlarında keşfedilen ve uzun süredir ortalıkta söylentileri dolaşan “Gold+ çekirdeği” kullanmasının çok olası olduğu belirtilmiş. Zira Geekbench testinden elde edilen bilgiye göre, Qualcomm’un yeni nesil işlemcisi en az 2.69 GHz temel saat hızına sahip olacak ve saat hızındaki bu artış, Qualcomm’un daha düşük pil ömrüne karşılık olarak daha iyi performans sunan yeni Gold+ çekirdeklerinden kaynaklanıyor olabilir.

Qualcomm’un yeni işlemcisi Snapdragon 8cx Gen 3, Snapdragon 8cx’ten daha iyi tek çekirdekli ve çok çekirdekli performansa sahip. Ancak yukarıda paylaşmış olduğumuz karşılaştırma görselinde görebileceğiniz gibi, Snapdragon 8cx Gen 3, hem tek çekirdekli hem de çok çekirdekli performans sonuçlarında Apple M1‘in gerisinde kalmış.

Qualcomm’un yeni Snapdragon işlemcisi, Apple M1 kadar hızlı olmayacak olsa da, Intel ve AMD‘nin bazı yonga setlerinden daha iyi performans gösteriyor. Örneğin Snapdragon 8cx Gen 3, Intel tarafında Core i7-1165G7 ve Core i7-1065G7’den, AMD tarafında ise Ryzen 5 4600U ve Ryzen 7 4800U’dan daha hızlı.