Anasayfa Haber 1.3 Milyon IOPS’a Ulaşan İnce SSD: Exceria Pro

1.3 Milyon IOPS’a Ulaşan İnce SSD: Exceria Pro

Kioxia’nın Exceria Pro sürücüleri, üst düzey performansının yanı sıra dizüstü bilgisayarlarla uyumluluk sunuyor.

Kioxia, bugüne kadarki en yüksek performanslı SSD’leri olan Exceria Pro serisini piyasaya sürdü. 3D NAND bellek üreticileri genel olarak PC pazarının üst düzey segmentlerine hitap eğiliminde değil. Ancak bu sürücüler, şirketin kendi Plextor M10P serisi SSD’lerinden daha yüksek performans sunuyor.

PCIe 4.0 x4 arabirimli M.2-2280 SSD’lerden oluşan Exceria Pro serisi, 7300 MBps’ye kadar sıralı okuma hızı ve 6400 MBps sıralı yazma hızı sunuyor. Rastgele okuma yazma ve hızları ise sırasıyla 800.000 IOPS ve 1.3 milyon IOPS olarak listelenmiş.

1 TB ve 2 TB kapasite seçenekleri bulunun Exceria Pro, bilinmeyen bir NVMe 1.4 uyumlu kontrolcüye ve şirketin kendi BiCS5 TLC NAND belleklerine dayanıyor. Yüksek performanslı istemci PC’ler için çoğu yüksek performanslı sürücüden farklı olarak, SSD’lerde ince bir grafen ısı yayıcı kullanılmış. Bu nedenle dizüstü bilgisayarlarda kullanmak çok daha rahat.

Ancak sürücü, yük altında 8,9 W’a kadar güç tüketiyor ve bu da günümüz standartlarına göre bir dizüstü bilgisayar için oldukça yüksek. Dayanıklılık söz konusu olduğunda, Exceria Pro 1 TB modeli 400 TB’a kadar yazma (TBW) ve 2 TB olan sürüm 800 TB’ye kadar derecelendiriliyor. Bu da günde 0,21 sürücü yazma işlemine (DWPD) karşılık geliyor.