Anasayfa Haber Sıvı Soğutmalı RX 6900 XT Ekran Kartları Satışa Çıktı

Sıvı Soğutmalı RX 6900 XT Ekran Kartları Satışa Çıktı

AMD’nin perakende pazara sunmadığı özel soğutmalı RX 6900 XT referans tasarım ekran kartı perakendecide listelenmeye başladı.

AMD bu yılın başlarında Radeon RX 6900 XT Liquid Cooled ekran kartını piyasaya sürdüğünde, ürünün yalnızca sistem entegratörleri için tasarlandığını ve tüm tüketicilere sunulmayacağını söylemişti. Şimdi ise bazı sıvı soğutmalı kartlar artık Almanya’nın büyük bir perakendecisi olan MindFactory.de‘den temin edilebiliyor.

PowerColor tarafından sağlanan kartın fiyatı 1749 euro (KDV ile 1960, KDV hariç 1650 dolar) olarak listeleniyor. Hava soğutmalı Radeon RX 6900 XT ise 1500 ile 1700 euro arasında fiyatlarla satılıyor. Bununla birlikte büyük bir Avrupa perakendecisindeki listeleme, kartın oraya yetkili kanallardan geldiğini ve ‘resmen’ mevcut olduğunu gösteriyor. Yani AMD’nin sıvı soğutmalı Radeon RX 6900 XT ekran kartının diğer perakendeciler ve farklı pazarlarda satışa sunulduğunu görebiliriz.

AMD’nin amiral gemisi kartı bildiğiniz gibi 5120 akış işlemcili Navi 21 XTXH GPU ve 18 GT/s veri aktarım hızına sahip 16 GB GDDR6 bellekle birlikte geliyor. Liquid Cooled modeli ayrıca 2250 MHz’e (oyun saati) kadar saat hızlarına erişebiliyor.

GPU frekansı açısından bakarsak, şirketin referans modeli Sapphire, PowerColor, ASRock veya ASUS’un sıvı soğutmalı Radeon RX 6900 XT grafik kartlarına kıyasla oldukça düşük kalıyor.  Ancak bu hızlı GDDR6 belleğin AMD’nin Radeon RX 6900 XT LC’sine özel olduğunu belirtelim.

Bu noktada kırmızı ekip pozisyonunu değiştirebilir ve referans sıvı soğutmalı modelini perakende ürün olarak piyasaya sürebilir. Ancak AMD istemese bile bazı ortaklarının bu özel kartı piyasaya sürmek istediği görülüyor.