Anasayfa Haber Micron ve UMC Arasındaki Teknolojik Hukuk Savaşı Çözüldü

Micron ve UMC Arasındaki Teknolojik Hukuk Savaşı Çözüldü

İki teknoloji şirketi küresel anlaşmaya vardı ve geçmiş sayfaları tamamen kapattı.

Micron Technology ve United Microelectronics Corp. (UMC), Perşembe günü küresel bir uzlaşma anlaşmasına vardıklarını söyledi. Şirketler dünya çapındaki yasal savaşları durduracak ve UMC tarafından Micron’a bir kereye mahsus ödeme yapılacak. Açıklanmayan ödeme, DRAM işlem teknolojisi ve ardından Çinli bellek üreticilerinden birine yapılan satışla ilgili tüm hırsızlık iddialarını çözecek.

Her iki şirket de ödemenin miktarını açıklamadı, ancak bunun tek seferlik bir ödeme olacağı bildirildi. Bu nedenle Micron sonunda bunu finansal raporlarından birinde açıklamak zorunda kalacak ve miktar merak konusu.

UMC geçen yıl bir ABD mahkemesinde DRAM üretmek için gerekli olan önemli IP (fikri mülkiyet) ve ticari sırları (temelde bir süreç teknolojisi anlamına geliyor) yasadışı bir şekilde elde ettiğini ve ardından Çin merkezli Fujian Jinhua Circuit Company’e ilettiğini kabul etti. Sözleşmeli çip üreticisi, JHICC ve UMC’yi kurumsal casusluk ve komployla suçlayan ABD Adalet Bakanlığı’na yaklaşık 60 milyon dolar para cezası ödedi. UMC ayrıca Tayvan’da 3.4 milyon dolarlık bir ceza daha ödedi.

Her şey 2016 yılının başlarında, Çin’in Fujian kentindeki yerel yetkililerin ülkenin ‘Made in China 2025’ yarı iletken endüstrisi geliştirme programını desteklemek için JHICC’yi kurmasıyla başladı. JHICC, nispeten kısa bir süre içinde bir bellek üretim teknolojisi geliştirecek bir ekibe sahip değildi. Bu nedenle Temmuz 2016’da 5.65 milyar dolarlık 300 mm wafer üretimi yapacak fabrikanın inşaatına başlamadan önce UMC ile bir geliştirme anlaşması imzaladı.

Micron, bilgisayar belleği üretmeyen sözleşmeli bir mantıksal yonga üreticisi olan UMC’nin Tayvan’daki yan kuruluşlarından mühendisleri kaçırdığını, Micron’un üretim teknolojilerinin özelliklerini ve diğer detaylarını almakta görevlendirdiğini iddia etti. ABD makamları, JHICC ve UMC arasındaki sözleşmenin şartlarına göre DRAM üreticisinin gerekli ekipmanı elde etmek için dökümhaneye 300 milyar dolar sağlayacağını ve DRAM geliştirmesinin ilerlemesine bağlı olarak UMC’ye 400 milyon dolar ödeyeceğini söylüyor.

Micron 2017’de her iki şirkete de dava aşarken ABD hükümeti JHICC ve UMC’yi endüstriyel casuslukla suçladı. Bununla birlikte JHICC ürünlerinin ABD’ye ithal edilmesini yasakladı ve DRAM üreticisini Varlık Listesine ekleyerek herhangi bir ekipman edinmesini etkin bir şekilde engelledi. Buna karşılık JHICC ve UMC, Micron’u orijinal olarak Çin’de UMC’ye verilen patentleri ihlal etmekle suçlayarak dava açtı.

JHICC’nin hikayesi şirket 2019’un başlarında tüm üretime son verdiği için sona erdi. Micron yasal haklarını korudu ve Çin’den bir rakibi elemiş oldu. UMC’nin JHICC’den yapılan ödemelerle birlikte yüz milyonlarca dolar değerinde ekipman aldığı ve ABD hükümetiyle anlaştığı iddia ediliyor. Sonuç olarak, Micron ve UMC’nin mali anlaşmazlıklarını çözme zamanı gelmişti.

Micron ve UMC tarafından yapılan açıklama şöyle:

United Microelectronics Corporation ve Micron Technology bugün dünya çapında iki şirket arasında bir uzlaşma anlaşmasını duyurdu. Şirketler küresel olarak diğer tarafa karşı şikayetlerini geri çekecek ve UMC, Micron’a açıklanmayan bir tutarda bir kerelik ödeme yapacak. UMC ve Micron, karşılıklı iş işbirliği fırsatlarına girmek için ileriye bakacak.