Anasayfa Haber Google Chrome, Manuel Şifre Ekleme Özelliği Kazanıyor

Google Chrome, Manuel Şifre Ekleme Özelliği Kazanıyor

Chrome Kaleidoscope

Manuel şifre ekleme özelliği şu an Chrome Canary kanalında test ediliyor ve yakında kullanıma sunulacak.

Görünüşe göre Google, şifrelerin manuel olarak eklenmesine imkan tanımak için Chrome’daki şifre yöneticisini geliştirmeyi planlıyor. Yapılacak yeniliklerle birlikte normalde kaydetmek istediğiniz her yeni siteyi ziyaret etmeniz ve şifre kaydetmeniz gerekmeyecek.

Bu özellik Reddit kullanıcısı u/Leopeva64-2 tarafından en son Chrome Canary 98.0.4725.0 sürümünde fark edildi. Manuel şifre özelliği Chrome Canary’de zaten mevcut ve şu şekilde etkinleştirilebiliyor:

  • Adres çubuğuna “chrome://flags” yazın ve Enter’a basın.
  • Arama alanına “add passwords” yazın.
  • #add-passwords-in-settings özelliğini etkin hale getirin.

Chrome’u yeniden başlattıktan sonra, artık Şifreleri dışa aktar açılır menüsünün yanında bir ‘Ekle’ düğmesinin yer aldığını göreceksiniz. Ekle butonuna tıkladığınızda basit bir şekilde yeni şifreleri ekleyebilirsiniz. Otomatik kaydedilenler gibi manuel olarak kaydedilen şifreleri düzenlemek mümkün olsa da, ne yazık ki web adresini düzenlemek hala mümkün değil.

Bu özellik Canary kanalının bir parçası olduğu için normal sürüme ulaşması biraz zaman alabilir. Google Chrome sürüm 98’in Şubat ayı içinde yayınlanması bekleniyor ve bu özelliğin dahil olduğunu görebiliriz.

Ek olarak, Chromium Gerrit’e yüklenen yeni bir güncellemeye bakılırsa tarayıcıdaki renk vurguları sadece başlık çubuğunda değil, aynı zamanda renk alanları ve butonlar gibi farklı öğelerde de kullanılacak. Yukarıdaki ekran görüntüsü ise yeni görünüme ait.