Anasayfa Haber Huawei, Yeni Katlanabilir Telefonların Seri Üretimine Başladı

Huawei, Yeni Katlanabilir Telefonların Seri Üretimine Başladı

Huawei Katlanabilir

Yaşadığı olumsuz durumlara rağmen akıllı cihazlarıyla belli bir kitleye hitap eden Huawei, katlanabilir telefon pazarına giriş için hazırlıklara devam ediyor.

Bazı sektör kaynaklarına göre Huawei, yeni katlanabilir telefonlarının seri üretimine odaklanmış durumda. Yeni çıkacak modeller Samsung’un Galaxy Z Flip 3’ü ile direkt olarak rekabet etmeyi hedefliyor. Bu noktada Huawei’nin fiyatları Samsung katlanabilir cihazlardan daha uygun hale getireceği tahminler arasında.

ITHome’un yayımladığı bir habere göre, 25 Kasım’da düzenlenen bir yatırımcı toplantısında Çin merkezli üretim devi Zhaoli Technology’nin ismi belirtilmeyen bir müşteri için katlanabilir akıllı telefon menteşelerinin seri üretimine başladığı açıklanmış. Tasarlanan menteşenin piyasadaki telefonlarda yer alanlarla kıyasla daha ucuza mal edildiği de toplantıda bahsedilenler arasında. Bu açıklamadan ismi gizli tutulan müşterinin yeni katlanabilir telefonlarının fiyatlarını düşük tutacağı yorumunu çıkarabiliriz. Zira katlanabilir telefon üretiminde ekrandan sonra en fazla maddi kaynak ayrılan kısmın menteşe olduğu biliniyor. Ayrıca uzmanlar toplantıdaki ismi belli olmayan üreticinin Huawei olduğu konusunda da hemfikir.

Katlanabilir akıllı telefonların en önemli niteliği yıllar boyunca aynı tasarım çizgisinde kalan telefonları bambaşka bir konuma taşıması sayılabilir. Günümüzde özellikle oyuncu kesimin benimsediği bu cihazlar arasında Samsung Galaxy Z Flip 3‘ün başarısı ön plana çıkıyor. Bunun nedeni Galaxy Z Flip 3 ile birlikte herkesin katlanabilir telefonları artık deneysel bir aletten ziyade avantajları olan bir teknoloji olarak görmesinden kaynaklanıyor. Haliyle Huawei’nin bu alanda yer almak için kolları sıvaması oldukça normal. Önümüzdeki süreçte üreticilerin hangi yenilikleri sunacağını ise hep birlikte göreceğiz. Düşüncelerinizi yorumlarda paylaşmayı unutmayın.