Anasayfa Haber İngiltere, Elektronik Cihazlardaki Varsayılan Şifreleri Yasaklıyor

İngiltere, Elektronik Cihazlardaki Varsayılan Şifreleri Yasaklıyor

Hükümet tarafından alınan tüm önlemler, müşterileri siber saldırılardan korumayı ve gigabit geniş bant/5G ağlarının kullanımını destekleyen bir yasa tasarısına ait.

Bazı tüketiciler, teknolojik cihazlarıyla birlikte gelen varsayılan şifreler kullanmaya devam ediyor ve bu da güvenlik sorunlarını beraberinde getiriyor. Birleşik Krallık hükümeti ise bu durumu düzeltmek için diğer gereksinimlerin yanı sıra teknoloji şirketlerinin cihazlarında varsayılan şifreleri kullanmasını yasaklayacak bir yasa tasarısını onayladı.

Birleşik Krallık hükümetinin Ürün Güvenliği ve Telekomünikasyon Altyapı Yasası (PSTI) iki bölüme ayrılıyor. Adından da anlaşılacağı gibi, ilk bölüm tüketicileri ve şirketleri siber saldırılardan korumak için ürün güvenlik önlemlerini kapsıyor. İkinci kısım ise bu tür ekipmanların kurulumunu, kullanımını ve yükseltilmesini hızlandırmak için oluşturulan telekomünikasyon altyapısı yönergelerini içeriyor.

Tasarının ilk kısmı nihai amaca ulaşmak için üç gereksinim sunuyor: varsayılan şifreleri yasaklamak, ürünlerin bir güvenlik açığı açıklama politikasına sahip olmasını zorunlu kılmak ve ürünlerin temel güvenlik güncellemelerini ne kadar süreyle alacağı konusunda şeffaflık sağlanması.

Güvenlik gereksinimlerini kapsayan ürün listesinde akıllı telefonlar, bağlı tüketici elektroniği ve cihazları, güvenlikle ilgili bağlantılı ürünler, IoT hub’ları, akıllı ev yardımcıları ve ev otomasyon ürünleri yer alıyor. Tuhaf bir şekilde listede bilgisayarlar bulunmuyor. Bu tasarı tam olarak yürürlüğe girdikten sonra üreticilere, ithalatçılara ve distribütörlere yeni mevzuata uyum sağlamaları için en az 12 ay süre tanınacak.

Tasarı, gerçek bir yasa haline gelmeden önceki son adım olan Kraliyet Onayını henüz almadı. Şu an için İngiltere dışında benzer yasaları uygulayan başka bir ülke veya bölge yok. Ancak ilerleyen tarihlerde bazı ülkelerin bu örneği takip ettiğini görmemiz mümkün.