Anasayfa Haber Qualcomm’un Yeni Yonga Seti, Snapdragon 8Gx Gen 1 Olarak Adlandırılabilir

Qualcomm’un Yeni Yonga Seti, Snapdragon 8Gx Gen 1 Olarak Adlandırılabilir

Snapdragon 898 işlemcilli telefon fotoğraflandı
Snapdragon 898 işlemcil ile çalışan telefon görüldü

Qualcomm’un yeni Snapdragon 8Gx Gen 1 yonga setinin logosu ortaya çıktı.

Qualcomm, 30 Kasım’da yeni nesil amiral gemisi Snapdragon 8 Gen 1 yonga setinin lansmanını yapmaya hazırlanıyor. Yonga setinin ilk etapta Snapdragon 898 olarak adlandırılmasını beklerken, ortaya çıkan raporlar Qualcomm’un marka değişikliğine giderek, yeni nesil yonga setinin ismini Snapdragon 8 Gen 1 olarak güncelleyeceğini iddia etmekteydi. Bu raporlar kısmen doğru olsa da yonga setinin sızdırılan yeni logosu, Qualcomm’un yeni yonga seti için Snadragon 8Gx Gen 1 şeklinde bir isimlendirme kullanacağını ortaya koyuyor.

GSMArena tarafından edinilen bilgilere göre, şirketin hazırladığı hazırlık sitesinde yonga seti için yeni bir logo görülmekteydi. Sitenin başlık sayfasında, yeni yonga setinin logosu ve “Test123” yazısı bulunuyordu. Burada yer alan yazının, lansman ile birlikte “Snapdragon 8Gx Gen 1” olarak değiştirilmesi muhtemel. Sızan bilgiler ile birlikte hazırlık sitesine erişim de halihazırda engellenmiş durumda.

Snapdragon8Gx Gen 1

Qualcomm’un yeniyonga seti için belirlediği isim Snapdragon 8Gx Gen 1 olacakmış gibi görünüyor. Snapdragon 8 Gen 1 ismi, kuvvetli bir ihtimal olmasına karşın, şirket tarafından resmi olarak onaylanmamıştı. Bu nedenle, bahsi geçen isimlendirme muhtemel gözüküyor. Şirket, Windows-on-ARM dizüstü bilgisayarlar için amiral gemisi yonga setlerini “8cx” olarak adlandırmakta. Buradaki “c” ekinin “computer” anlamına geldiği belirtilmiş. Yeni isimlendirmede yer alan “G” eki ise GPU’lar için daha yüksek saat hızlarını belirtmek için kullanılacak. Zaten şirket, eski isimlendirme şemasında da Snapdragon 750G, Snapdragon 732G ve Snapdragon 768G gibi modellerde “G” ekini kullanıyordu.

Son olarak yeni yonga setinin isminin halen kesinleşmediğini ve kesin ismi görebilmek için 30 Kasım tarihini beklememiz gerektiğini de belirtelim.