Anasayfa Haber Avrupa Birliği Teknoloji Şirketleri Microsoft’u Şikayet Etti

Avrupa Birliği Teknoloji Şirketleri Microsoft’u Şikayet Etti

Nextcloud liderliğindeki yaklaşık 30 şirketten oluşan koalisyon, Avrupa Birliği’nin Big Tech devleri ile rekabet alanını eşitlemesini istiyor.

Birçok Avrupalı ​​teknoloji şirketi, Microsoft’un birinci taraf hizmetleri (OneDrive, Office 365, Teams gibi) agresif bir şekilde Windows’a taşıması ve bir araya getirmesi nedeniyle sektördeki hakim konumunu kötüye kullanmakla suçladı. Alman bulut depolama şirketi Nextcloud, resmi olarak AB ve Alman yetkililerden Microsoft’un rekabete aykırı davranışlarına bir son vermelerini istediğini ve aynı zamanda Fransa’yla birlikte yaklaşık 30 ortaktan oluşan bir koalisyonla şikayette bulunmak istediğini açıkladı.

Nextcloud’a göre Microsoft, Google ve Amazon dahil olmak üzere teknoloji devlerinin rekabete aykırı uygulamaları, Big Tech’in yıllar içinde toplam Avrupa pazar payının yüzde 66’sını ele geçirmesini sağladı. Yerel şirketlerin payı ise %26’dan %16’ya kadar geriledi.

Alman bulut firması, Microsoft’a karşı bir girişime öncülük ediyor ve AB ile ilgili endişelerini dile getirmek için ‘‘Coalition for a level playing field (Dengeli bir oyun alanı için Koalisyon)’ isimli oluşumu örgütledi. Koalisyon, LibreOffice’in geliştiricileri The Document Foundation, OpenProject ve düzinelerce şirketi içeriyor.

Nextcloud, Microsoft’u işletim sistemi kurulumunun bir parçası olarak hizmeti önceden yükleyerek, kullanıcılara ücretsiz depolama sağlayarak ve açılır uyarılarla Windows’ta uygulamayı tanıtarak OneDrive’ı kullanıcılara zorlamakla suçladı. Bunun yanında geçen yıl Slack tarafından Microsoft Teams ile ilgili bir dava açılmıştı. Şimdi ise bu uygulama Windows 11’in varsayılan bir parçası haline geldiğinden tekrar gündeme getirildi.

Şirket ayrıca AB’nin önerdiği Dijital Pazarlar Yasası’nın daha küçük oyunculara Avrupa pazarında adil rekabet etme şansı verebileceğine inanıyor.