Anasayfa Haber Sony, PlayStation Mobile Controller Üzerinde Çalışıyor Olabilir

Sony, PlayStation Mobile Controller Üzerinde Çalışıyor Olabilir

PlayStation 4 Sistem Yazılımı Güncellemesi 9.00 CMOS

Sony, PlayStation Mobile Controller için yeni bir patent aldı.

Japon video oyun devi Sony, şirket tarafından alınan yeni bir patente göre, mobil cihazlar için bir PlayStation kontrolcüsü üzerinde çalışıyor olabilir. İlk olarak VGC tarafından fark edilen cihaz, PlayStation 4’ün DualShock 4 kontrolcüsü gibi görünüyor. Patent, kontrol cihazının çizimlerini içeriyor ve bu çizimleri kullanıcılar elleri ile kullanabileceği iki adet sağ ve sol tutma bölümü olarak tanımlıyor. Bu durum, kontrolcünün her iki tarafa da uyan iki ayrı parçaya sahip olacağını gösteriyor.

Patent görüntülerine göre Sony, DualShock 4 kontrol cihazının tasarımını alıp ikiye bölmüş gibi görünüyor. Akıllı telefonlar, kontrolcünün ortasındaki dokunmatik alana ihtiyaç duyulmayacağından, tam da bu bölümde yer alacak. Şirket, bu alanı akıllı telefonları sığdırmak için kullanacak. Kontrolcünün telefona bağlanmak için bir USB Type-C, NFC veya başka bir bağlantı türü kullanıp kullanmayacağı henüz belli değil.

Halihazırda birçok PlayStation oyunu Remote Play kullanılarak cep telefonlarında oynanabiliyor. Bu nedenle, şirketin böyle bir girişimde bulunması mantıklı gözüküyor. Şirket ayrıca, bu yıl Ekim ayında kendi mobil oyun çabalarına liderlik etmesi için Apple Arcade’den Nicola Sebastiani’yi işe alarak, son zamanlarda mobil oyunları daha da ciddiye aldığını göstermiş oldu.

Mobil oyun sektörü, geçtiğimiz yıl ortaya çıkan pandemi koşulları ile birlikte önemli ölçüde büyüme kaydetti. Birçok kullanıcının vaktini giderek daha çok evde geçirmesi bu durumun sebeplerinden biri olarak gösterilebilir. Sony başta olmak üzere, Microsoft ve diğer birçok şirketin bu alanı ciddiye almasına neden olan en etkili faktörün de bu durum olduğunu söyleyebiliyoruz. Şu anda PS oyunları için üçüncü taraf mobil denetleyiciler bulunuyor. Ancak Sony, akıllı telefonlar için yeni bir kontrolcü ve yeni özellikler sunarak bu alana yatırım yapmayı hedefliyor.