Anasayfa Haber Tesla, Model Y İçin Intel’den AMD Ryzen İşlemcilere Geçiyor

Tesla, Model Y İçin Intel’den AMD Ryzen İşlemcilere Geçiyor

Tesla işlemci

Elon Musk, Tesla araçlarda oyun oynama iddiasını Ryzen çiplerle gerçekleştirmek istiyor olabilir.

Tesla, başlangıçta eski araçlarında NVIDIA imzalı SoC’leri kullanmıştı, ancak Model 3’teki bilgi-eğlence merkezleriyle birlikte Model X ve Model S’nin daha yeni sürümleri için üç yıl önce Intel Atom CPU’larına geçiş yapıldı. Brinkwire‘a göre şirket şimdi Model Y otomobillerinde bilgi-eğlence sistemi için Intel markalı çiplerden AMD Ryzen işlemcilere geçiyor.

Şimdilik AMD donanımına sahip yeni Model Y’ler yalnızca Çin’deki alıcılar için mevcut. Tesla, daha önce Model S ve X için yine kırmızı takımın yongalarına geçmeyi tercih etmişti ve şimdi aynı süreç Model Y için başlıyor. Elektrikli araç üreticisinin neden AMD’ye geçiş yaptığı konusunda henüz bir bilgimiz yok. Bildiğiniz gibi AMD, yarı iletken üretimi için TSMC’ye güveniyor ve kendi üretim tesisleri bulunmuyor.

TSMC’nin 7nm teknolojisine inanılmaz derecede çok talep var ve devam eden küresel çip sıkıntısını zaten hepimiz biliyoruz. Mavi ekip ise kendi üretim tesislerine sahip ve bu da şirketin tedarik zinciri sorunlarının bazılarını atlatmasına imkan veriyor.

Tesla’nın AMD’ye geçişi potansiyel olarak performansa dayalı olabilir. Computex 2021 etkinliği sırasında RDNA 2 grafikleriyle birlikte AMD Ryzen APU ile donatılmış bir Tesla Model S ve Model X sergilenmişti. Hatta Elon Musk, sürücülerin bu yeni arabalarda AMD destekli bilgi-eğlence sistemleri sayesinde The Witcher 3 ve Cyberpunk 2077 bile oynayabileceğini iddia etti.