Anasayfa Haber Twitter CEO’su Jack Dorsey İstifa Etti

Twitter CEO’su Jack Dorsey İstifa Etti

Twitter yönetiminden ayrılmaya hazır olduğuna inanan Jack Dorsey’in yerini CTO Parag Agrawal aldı.

Jack Dorsey, 2006 yılının ortalarında Noah Glass, Biz Stone ve Evan Williams da dahil olmak üzere bazı kişilerle birlikte Twitter‘ı kurmuştu. Şirketin ilk CEO’suydu, ancak birkaç yıl sonra yönetim kurulu başkanlığına geçti. Dick Costolo’nun altı yıllık çalışmasının ardından 2015’in sonlarında tekrar CEO olarak seçilmişti. Dorsey şimdi ise sosyal medya devinden ayrılma kararı aldı.

Twitter yönetim kurulu, Dorsey’in yerine CTO Parag Agrawal’ı oybirliğiyle ve hemen geçerli olmak üzere yönetim kurulu üyesi olarak atadı. Dorsey, 2022’de görev süresi dolana kadar yönetim kurulunda kalacak. Yaptığı açıklamasında ise “Twitter’ın CEO’su olarak Parag’a olan güvenim sonsuz. Son 10 yılda yaptığı çalışmalar dönüşümsel oldu. Becerisi, kalbi ve ruhu için çok minnettarım. Liderlik etme zamanı geldi” dedi.

Bazıları insanlar, yöneticinin iki büyük şirketi aynı anda CEO olarak yönetme yeteneklerini sorguluyordu. Geçtiğimiz yıl Twitter’ın paydaşı Elliott Management, Dorsey’i CEO olarak görevden almaya çalıştı. Yatırım firması sonrasında Twitter yönetimiyle anlaşmaya vardı ve vazgeçti. Twitter’ın hissesi şu anda 48.67 dolar civarında işlem görüyor ve bu değer yılın en düşük seviyesi olan 45 dolara oldukça yakın.