Anasayfa Haber ZTE, Snapdragon 8Gx Gen 1 İşlemcili Üç Telefon Çıkartacak

ZTE, Snapdragon 8Gx Gen 1 İşlemcili Üç Telefon Çıkartacak

Qualcomm’un çıkarmaya hazırlandığı Snapdragon 8 Gen 1 yonga seti, ZTE’nin yeni oyun telefonları Nubia Red Magic 7 ve Nubia Red Magic 7 Pro ve amiral gemisi akıllı telefonu Nubia Z40’a güç verecek.

Qualcomm, şu sıralarda yeni yonga seti Snapdragon 8 Gen 1’i (veya Snapdragon 8Gx Gen 1) duyurmaya hazırlanıyor ve bu kapsamda yeni yonga setine sahip ilk akıllı telefonu pazara sunmak için akıllı telefon üreticileri arasında kıyasıya bir rekabet mevcut. Bu akıllı telefon üreticileri arasında ise Xiaomi ve Motorola’nın yanı sıra ZTE’nin de bulunduğu söyleniyor.

GSM Arena’nın haberinde paylaşılan sızıntı bilgilere göre, Qualcomm’un yeni amiral gemisi yonga seti, ZTE’nin piyasaya sürmeye hazırlandığı oyun telefonları ZTE Nubia Red Magic 7 ve Nubia Red Magic 7 Pro’ya güç verecek. Bu iki akıllı telefon modelinin sırasıyla NX679J ve NX709J model numaralarına sahip olmaları bekleniyor.

Sızıntı bilgileri paylaşan kaynağın belirttiğine göre, akıllı telefon üreticisi ZTE, Snapdragon 8 Gen 1 yonga setine sahip bir amiral gemisi akıllı telefonu da çıkarmaya hazırlanıyor ve bu yeni akıllı telefonun ZTE Nubia Z40 olacağı iddia ediliyor. Mevcut ZTE Nubia Z30 Pro’nun mayıs ayında satışa sunulduğunu göz önünde bulunduracak olursak, Nubia Z40’ın yakın zamanda gelip gelmeyeceği konusunda soru işaretleri mevcut.

Son olarak sızdırılan cihaz listesinde “M2 Play” (model numarası NX90J7) adında bir akıllı telefonun yer aldığını da belirtelim. Ancak bu akıllı telefon, çok büyük bir ihtimalle aynı Qualcomm amiral gemisi yonga setini barındırmayacaktır.