Anasayfa Haber 16 İnç MacBook Pro, MagSafe 3 Şarj Sorunu İle Gündemde

16 İnç MacBook Pro, MagSafe 3 Şarj Sorunu İle Gündemde

16 İnç MacBook Pro MagSafe

Bazı 16 inç MacBook Pro sahipleri, cihazları kapalıyken MagSafe 3 ile şarj konusunda sorun yaşıyor.

Bazı 16 inç MacBook Pro kullanıcıları Mac’leri kapatıldığında ve kapak kapatıldığında MagSafe 3 konektörünün bazen şarjı sorunu yarattığını paylaşıyor. Reddit‘te belirtildiği üzere, bazı 16 inç MacBook Pro Modelleri kapatıldığında ‌MagSafe‌ konektörü takılıysa şarj olmuyor. ‌

Soruna göre, MagSafe‌ ışığı yeşile dönmek yerine sarı renkte yanıp sönüyor ve Mac piline güç sağlayamıyor. Bazı müşteriler, değişen derecelerde başarı ile bir çözüm bulmak için Apple Destek ile iletişime geçmeyi de ihmal etmemiş durumda. Özellikle bir kullanıcı, uzun bir aradan sonra Apple Destek’in kendilerine yeni bir dizüstü bilgisayar göndermeye karar verdiğini söylüyor.

Reddit’te paylaşılan bir video, MacBook Pro kapatıldığında ‌MagSafe‌ şarj cihazının üzerindeki ışığın art arda sarı renkte yanıp söndüğünü ve buna tipik macOS şarj ses efektinin eşlik ettiğini gösteriyor. Normalde sürekli yanan turuncu ışık MacBook’un şarj edildiğini, yeşil ışık ise tamamen şarj olduğunu göstermekte.

Bir MacBook Pro, açıkken ‌MagSafe‌’e bağlanır ve ardından kapanırsa ‌MagSafe‌ 3, Mac’i beklendiği gibi şarj etmeye devam ediyor. Sorun yalnızca bazı kullanıcılar için, Mac zaten kapalıyken ‌MagSafe‌ konektörünü takmaya çalışırken ortaya çıkıyor. Yanıp sönen sarı ‌MagSafe‌ ışığı, bir şeyin normal şekilde çalışmadığının bir göstergesidir ve bir Apple Destek sayfası, kullanıcıların ‌MagSafe‌i normal çalışmaya döndürmek için atması gereken adımları içeriyor. Öte yandan, MacBook Pro’nun kapak kapalıyken kapatıldığı bildirilen durumlarda bu adımlar işe yaramıyor gibi görünüyor.

Görünen o ki 16 inç MacBook Pro sahiplerinin tümü sorunla karşı karşıya değil. Bakalım Apple cephesinden bunun için bir firmware güncellemesi ile çözüm sunulacak mı?