Anasayfa Haber Honor 60 Teknik Özellikleri Belli Oldu

Honor 60 Teknik Özellikleri Belli Oldu

Geekbench listesinde görülen Honor 60’ın Snapdragon 778G+ yonga seti ve 12 GB RAM ile birlikte geleceği belirtiliyor.

Honor 60 serisinin bugün tanıtılması bekleniyor ve halihazırda akıllı telefonların çok sayıda yüksek çözünürlüklü görselleri sızdı. Akıllı telefonların sızan görüntülerine göre Honor 60 ve Honor 60 Pro, hem tasarım hem de boyut olarak neredeyse aynı görünüyor. Şimdiye kadar bu seride bulunan akıllı telefonların teknik özelliklerine dair ise fazla bir bilgimiz yoktu. Honor 60’ın Geekbench listesinde gözükmesiyle birlikte, bu konudaki soru işaretleri de dağılmış oldu. Bununla birlikte bu Geekbench listelemesi, daha önce ortaya atılan bazı spesifikasyon söylentilerini doğrulaması açısından da önem taşıyor.

GSM Arena’nın haberine göre, büyük bir ihtimalle Honor 60 ve 60 Pro’nun ikisi birden Qualcomm SM7325 model numaralı yonga setini barındıracak. Ancak SM7325 model numarası, hem Snapdragon 778G hem de Snapdragon 778G+ için kullanılıyor. Bu GeekBench testlerinde ana çekirdek 2,5 GHz’in üzerindeki saat hızlarına ulaştığı için telefonun yonga setinin 778G+ olduğunu varsayabiliriz. Bununla birlikte Geekbench testinden elde ettiğimiz diğer bilgilere göre, Honor 60 Pro’nun donanım özellikleri şu şekilde olacak:

  • FHD+ 120 Hz Kavisli Ekran
  • 108 MP Arka Kamera
  • 50 MP Ön Kamera
  • 12 GB RAM
  • 66 Watt Şarj Desteği
  • Android 11

Honor 60 ile Honor 60 Pro’nun donanım farklılıklarından bahsedecek olursak, öncelikle iki akıllı telefonun da FHD+ OLED ekran paneline sahip olması bekleniyor. Ancak kavisli ekran ve 120 Hz desteğinin Pro’ya özel olma ihtimali var. Her iki akıllı telefon da 50 MP selfie kamerası ve 108 MP ana kameraya sahip olacak. Bununla birlikte 66 watt hızlı şarj desteğinin de Pro’ya özel olabileceğini belirtelim.