Anasayfa Haber Microsoft, Windows 11 Paint Uygulaması İçin Yeni Güncelleme Yayınladı

Microsoft, Windows 11 Paint Uygulaması İçin Yeni Güncelleme Yayınladı

Windows 11 Paint uygulaması, güncelleme ile Windows 11 tasarımına daha uyumlu hale getiriliyor.

Microsoft, Windows 11 Insiders programının Dev kanalına kayıtlı üyeleri için Paint uygulaması üzerine yeni bir güncelleme yayınladı. Güncelleme, uygulamanın UI öğelerini Windows 11’in geri kalanı ile uyumlu olacak şekilde modernleştirmede daha da ileri gidiyor. Microsoft, en son Windows sürümü için Paint uygulamasını ilk tanıttığında, renk seçici ve yeniden boyutlandırma aracı gibi bazı seçenekler halen eski tasarımı kullanıyordu. Yayınlanan yeni güncellemeyle, bu iletişim kutuları artık uygulamanın geri kalanıyla ve Windows 11’in geri kalanıyla uyumlu hale getirildi. Böylelikle uygulama, genel olarak daha tutarlı bir görünüm kazanmış oldu.

Microsoft ayrıca, yeni güncelleme ile birkaç düzeltmeyi de kullanıcılara sunuyor. Kullanıcılar artık, ikincil rengi daha kolay değiştirmek için Shift tuşuna basılı tutup renk paletinde herhangi bir renge tıklayabilecek. Şirket ayrıca, bir IME kullanarak yazılan metnin hareketi konusunda yaşanacak bazı sorunları ve İbranice gibi belirli dillerde yerelleştirilmemiş bazı metinleri de düzeltiyor. Ek olarak, ekran okuyucular için destek de yeni güncellemenin kapsamında yer alıyor.

PaintWindows11

Bununla birlikte, Microsoft’un halihazırda Windows Insiders kullanıcıları için test ettiği bir diğer uygulama da Windows 11 için tasarlanan yeni Media Player uygulaması. Bu uygulama, hem Groove Music hem de Movies & TV’nin yerini alıyor ve tam anlamıyla bir müzik ve video oynatıcısı uygulaması olarak dikkat çekiyor. Windows 11 Media Player uygulaması, şu an yalnızca Insiders üyeleri tarafından kullanılabiliyor. Genel kullanıma ne zaman sunulacağı ise henüz belli değil.

Son olarak Paint uygulaması için yayınlanan güncellemenin, Insiders kullanıcıları tarafından halihazırda indirilebilir olduğunu belirtelim.